Поблизу Теребовлі п’яний водій вантажівки наздогнав “Рено Меган” і скоїв ДТП

село Кровінка

Фото ілюстративне

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія вантажівки, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 жовтня цього року у селі Кровінка, що поблизу Теребовлі. Вранці, близько 9.00, водій вантажівки “МАН” не обрав безпечної дистанції та допустив зіткнення із легковим автомобілем “Рено Меган”, який рухався попереду, пише ternopolis.te.ua.

Внаслідок аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того у водія вантажівки були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат – 1,55 проміле при допустимих 0,2 проміле.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе кермування). У судовому засіданні водій визнав свою провину.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд 15 листопада постановив водія вантажівки визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Суд врахував той факт, що порушник є інвалідом ІІ групи і тому звільнив його від сплати судового збору – а це 454 грн.

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Чорткові: свіжі вакансії за листопад

Наступна стаття

Сергій Надал: Самоорганізація врятувала Україну у 2014 році, врятує й у 2023