У Бучачі водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

драгер, алкотестер

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 серпня цього року на автодорозі Зелена – Бариш, пише ternopolis.te.ua.

Працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці зупинки, так і у медичному закладі кермувальник категорично відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у нетверезому стані).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що того дня справді керував автомобілем, але алкогольних напоїв не вживав і за кермом був тверезим.

Суд таке пояснення сприйняв критично, розцінюючи його як спробу для ухилення від відповідальності.

Відтак, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця подія, Бучацький районний суд 12 листопада постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 23 листопада постанова судді набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

У Ланівцях судили чоловіка, який через вікно заліз у будинок і викрав 2000 євро

Наступна стаття

На Чортківщині за 9,5 млн грн. ремонтуватимуть дорогу Нагірянка – Шупарка