Іще плюс 700 гривень: тернополяни шоковані новими платіжками за тепло

платіжки за тепло

Платіжки за тепло у січні шокували тернополян. Зокрема тих, у квартирах яких встановлене індивідуальне опалення, адже тепер вони мають платити за обігрів не лише свого помешкання, а й місць загального користування – під’їздів та підвалів тощо.

Так, як повідомляють власники квартир з індивідуальним опаленням, за послуги тепломереж їм прийшли платіжки на 400-700 грн. Люди обурюються, адже не вважають себе споживачами послуг КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” хтось протягом 10, а хтось – і 15-20 років.

Тим часом у міських тепломережах пояснюють, що поява такої платіжки зумовлена  впровадженим з 1 грудня порядком розподілу між співвласниками багатоквартирного будинку  обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, що передбачає повний облік теплової енергії, що потрапляє у багатоквартирний будинок.

Відповідно до згадуваного порядку, обсяг теплової енергії, витраченої на опалення місць загального користування, а також на функціонування внутрішньобудинкової системи опалення та функціонування внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання розподіляється також на власників приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання.

Тобто споживачам, які відключили житло від  централізованого опалення, нараховують частку плати за обсяг теплової енергії, витраченої на опалення місць загального користування,  на функціонування внутрішньо-будинкових  систем опалення та гарячої води. Додатково нараховують плату за тепловіддачу від транзитних трубопроводів. За основу при нарахуванні для абонентів автономного опалення беруть діаметри транзитних стояків, їхню кількість та довжину.

Однак попри посилання міських тепломереж  та міської влади на зміни у законодавстві,  чимало тернополян збираються з’ясовувати законність такої плати з юристами. У той же час, опозиційні до міської влади політики стверджують, що питання про введення такої плати кожне місто вирішує самостійно.

Читайте також:
Завдяки нардепам виросли суми у платіжках тернополян

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 12 січня

Наступна стаття

У Копичинцях ніби тверезий водій збив двох пішоходів (ФОТО)