2,03 проміле: у Заліщиках п’яний водій “Тойоти” виїхав на зустрічну і попався в руки поліції

Тойота Рав 4

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 20 січня 2022 року на автодорозі М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече поблизу міста Заліщики.

Близько четвертої години ночі водій автомобіля “Тойота Рав 4” виїхав на зустрічну смугу та ледь не допустив зіткнення зі службовим автомобілем поліції, а також іншими авто, які рухалися своєю смугою.

Водії транспортних засобів змушені були різко гальмувати та змінювати напрямок руху аби уникнути зіткнення.

Працівники поліції зупинили водія автомобіля “Тойота Рав 4”, який створив аварійну ситуацію. Порушник спочатку намагався втекти, але потім все ж таки зупинився на вимогу поліції і, як виявилося, у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 2,03 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ч. 5 ст. 122 КУпАП (створення аварійної обстановки), ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді три протоколи об’єднали в одну справу. У судовому засіданні водій “Тойоти” визнав свою провину і розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд 4 лютого постановив водія автомобіля “Тойота Рав 4” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Робота у Заліщиках: свіжі вакансії за лютий

Коментувати

Попередня стаття

Фермер з Теребовлянщини став жертвою шахрайства і втратив 500000 гривень

Наступна стаття

У Польщі Шевченка назвали піарником, а не тренером