У Борщеві п’яний водій в’їхав в автозаправку і намагався втекти з місця аварії

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 1 грудня 2021 року у місті Борщеві. Близько першої години ночі на вулиці С. Бандери водій автомобіля “Suzuki Grand Vitara”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив наїзд на операторну АЗК “WOG”.

У результаті зіткнення транспортний засіб і приміщення автозаправки отримали ушкодження.

Водій залишив місце події і на вулиці Промисловій не зупинився на вимогу поліцейських. Однак згодом правоохоронцям вдалося його зупинити шляхом переслідування.

Під час спілкування у винуватця ДТП були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння – різкий запах, порушення координації рухів тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія автомобіля “Сузукі” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Порушникові пощастило у тому плані, що у суді усі протоколи об’єднали в одну справу, відтак покарання він отримав не за кожне порушення, а лише за найбільш серйозне із числа вчинених.

У судове засідання водій “Сузукі” не з’явився, але через канцелярію суду подав заяву, у якій визнав свою провину та просив розглядати справу за його відсутності. Також чоловік вказав, що відшкодував усі збитки, завдані у результаті ДТП.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “Suzuki Grand Vitara” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,5 проміле: у Мишковичах п’яний водій “Фольксвагена” в’їхав у припарковане авто

Коментувати

Попередня стаття

Відомі нові рішення засідання КРАІЛ

Наступна стаття

Контрактники, які вступлять у тернопільську тероборону, отримають на руки по 20 000 грн. одноразових виплат