Верховна Рада ввела в Україні надзвичайний стан. Яким він буде на Тернопільщині

надзвичайний стан

Верховна Рада затвердила указ президента Володимира Зеленського про запровадження в Україні надзвичайного стану.

Рішення підтримали 335 народних депутатів на позачерговому засіданні у середу, 23 лютого.

Надзвичайний стан запроваджується з 0 годин 24 лютого терміном на 30 днів на всій території України, крім Донецької та Луганської областей, де вже і так діє надзвичайний правовий режим.

Під час своєї доповіді секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що це рішення зумовлене поточними загрозами, але запевнив, що ситуація контрольована.

“Ситуація непроста але абсолютно контрольована. За даними всіх наших розвідок партнерів,  нашої розвідки, за даними  наших аналітиків, без внутрішньої дестабілізації захоплення нашої країни неможливо”.

Як пояснював Данілов раніше, обмеження, пов’язані з надзвичайним станом, будуть варіюватися залежно від регіону.

Нагадаємо, у середу, 23 лютого, під час брифінгу голова Тернопільської ОДА Володимир Труш повідомив, що комендантської години на Тернопільщині під час надзвичайного стану не буде.

За його словами, також не встановлюватимуть блокпостів на в’їздах в область. Діятиме заборона на проведення страйків. Також поліцейські можуть перевіряти документи в жителів області, тому при собі потрібно мати паспорт або ж електронний варіант документів у додатку “Дія”.

“Це не військовий стан. Прості жителі як працювали, як використовували транспорт, як переміщались по області, так і в подальшому продовжують це робити. Надзвичайний стан введено тому, що ми бачимо зараз, що по всій Україні, зокрема на сході, є небезпека вторгнення Російської Федерації. Це для того, щоб акумулювати наші сили, бути завжди готовими і дати відсіч ворогу, якщо буде потрібно”, – зазначив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Водночас очільник поліції Тернопільщини Олександр Богомол повідомив, що правоохоронці області працюють посиленому режимі і уже посилили охорону об’єктів інфраструктури та органів державної влади.

“Будуть додаткові перевірки транспорту, нам це дозволяє Закон “Про Національну поліцію” і Закон “Про надзвичайний стан”. Можливо, будемо обмежувати у русі транспорту окремі території, місця та вулиці, якщо для цього буде потреба. Тому, громадян просимо це сприймати, як належне. Будемо перевіряти правила зберігання зброї, перевіряти власників зброї, надаємо, кому потрібно, зброю і дозволи на цю зброю. Але у цьому напрямку в нас повинен бути порядок”, – зазначив Олександр Богомол.

Читайте також:
Сьогодні в Україні стартує призов резервістів: подробиці

Коментувати

Попередня стаття

За п’янку і за хабар: у Шумську водій отримав два штрафи по 17000 гривень

Наступна стаття

Путін розпочав війну. Почалися ракетні обстріли військових об’єктів України