СБУ заблокувала незаконний збут “гуманітарної допомоги”, яку привозили до Тернополя

новини Тернополя, гуманітарна допомога

Зловмисники під виглядом гуманітарної допомоги перевозили через кордон новий брендовий одяг та взуття. Товар планували реалізувати у Тернополі через мережу магазинів.

Співробітники СБУ заблокували незаконний збут партії товарів, ввезених на територію України під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це сьогодні, 21 квітня, інформує Управління СБ України у Волинській області.

Оперативники встановили, що незаконну схему організували члени київського благодійного фонду та добровольчого формування у місті Тернопіль.

Зловмисники ввозили через митний пункт пропуску “Ягодин” під виглядом гуманітарної допомоги новий брендовий одяг та взуття. Далі прямували до міста Тернопіль та розвантажували його на складі Штабу добровольчого спротиву. У подальшому ділки планували продавати ввезений товар у мережі магазинів, один з яких знаходиться на території цього складу.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч.3 ст.201-2 Кримінального кодексу України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги). Встановлюються усі особи, причетні до протиправної діяльності. Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру та обрання їм запобіжного заходу.

Спецоперація проводилась оперативниками Управління СБ України у Волинській області спільно з прикордонниками, митниками за процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури Волинської обласної прокуратури.

З початку квітня правоохоронці Тернопільщини виявили 138 осіб, котрі сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння. На порушників склали адмінпротоколи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ольга ПЕТРОСЮК

Коментувати

Попередня стаття

В бою з російськими окупантами загинув 32-річний воїн із Теребовлі

Наступна стаття

В Україні воєнний стан продовжили до 25 травня