У Тернополі викрили благодійний фонд, який продавав гуманітарну допомогу зі Швеції

корм для тварин, новини Тернополя

Близько 10 тонн кормів для тварин виявили правоохоронці на складі благодійного фонду у Тернополі.

Жодних документів власниця фонду не надала, аргументуючи тим, що волонтерську допомогу реєструвати не потрібно.

Про це сьогодні, 28 квітня, інформує “Досьє 102”.

Про продаж гуманітарної допомоги, а саме кормів для тварин, на лінію “102” повідомив житель Тернополя. Чоловік заявив, що на вулиці Степана Будного в приміщенні недіючого магазину періодично вночі невідомі розвантажують фури.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку. У ході перевірки стало відомо, що за вказаною адресою знаходиться благодійний фонд “Shelter Ternopil”. Його засновниця каже, що зверталася до знайомих зі Швеції з проханням надати гуманітарну допомогу.

Люди відгукнулися, зібрали необхідні речі та корм для тварин й передали спочатку на Польщу, а на кордоні перевантажили в інші фури та доправили в Тернопіль. У ході перевірки правоохоронці виявили близько десяти тонн кормів та інші речі.

Жодних документів власниця фонду не надала, аргументуючи тим, що волонтерську допомогу реєструвати не потрібно. Перевіряють оперативники інформацію про походження усього товару та легальність перевезення його через кордон.

Вирішується питання про внесення даного факту в ЄРДР згідно з статтею 201-2 (Переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням влади чи службового становища, або у великому розмірі) ККУ.

Власниця благодійного фонду “Shelter Ternopil” каже, що корми планували передавати організаціям, які займаються порятунком тварин, або переселенцям, які мають котів чи собак.

Заявки можна подавати на Шептицького, 46, а пункт видачі кормів працює за адресою Степана Будного, 12.

За інформацією Тернополісу власниця благодійного фонду є дружиною одного з колишніх посадовців, який зараз займається бізнесом з ремонту доріг.

благодійний фонд, новини Тернополя

Нагадаємо, тиждень тому управління СБ України у Волинській області заблокувало незаконний збут гуманітарної допомоги, яку привозили до Тернополя. За інформацією волинських “есбеушників”, під виглядом гуманітарної допомоги до Тернополя привозили брендовий одяг та взуття і потім продавали його у магазинах.

Олег КУРИЛО

Коментувати

Попередня стаття

На Збаражчині чоловік вилами забив собаку

Наступна стаття

Як вибрати повербанк: основні критерії