За п’янку і за хабар: водій зі Скалатської громади отримав два штрафи по 17000 гривень

На Тернопільщині нетверезий водій хотів відкупитись від поліції 500 гривнями. У результаті таких дій отримав два штрафи: один за пропозицію хабаря, інший – за п’яну їзду.

Як випливає із вироку Підволочиського районного суду, фігурант справи – житель села Панасівка Скалатської громади, приватний підприємець, неодружений, із середньою освітою, раніше не судимий. У нічну пору він керував DAEWOO SENS із пошкодженим переднім бампером. Тож, зважаючи на ймовірну технічну несправність авто, був зупинений поліцейськими.

Під час спілкування та перевірки документів поліція побачила у водія ознаки алкогольного сп’яніння, тому запропонувала пройти огляд. Водій погодився,  а потім вирішив відкупитись і поклав 500 грн в кишеню поліцейському. Працівник поліції витягнув її, поклав на капот автівки та подзвонив на спецлінію 102, викликав слідчо-оперативну групу. А водій тим часом забрав назад купюру.

Такі дії водія були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція та надання службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує чи надає таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.  Надалі фігурант справи пішов на угоду з прокуратурою, яку суд і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу. Вирок набрав законної сили 25 квітня.

Не вдалось чоловікові уникнути відповідальності і за нетверезе водіння. Зокрема, постановою суду його визнали винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та оштрафовано на 17000 грн. Не допомогла йому і апеляція.

Читайте також:
У Скалаті на заправці спіймали п’яного водія, який “нікуди не їхав”

Коментувати

Попередня стаття

В Озерній прощаються із загиблим воїном Сергієм Ушкевичем (ФОТО)

Наступна стаття

Якісна кліматична техніка