На Шумщині п’яний водій легкового авто зіткнувся з автобусом і вантажівкою

ДТП

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 7 лютого цього року у селі Круголець, що на Шумщині.

В обідню пору, близько 13.30, водій легкового автомобіля “HYNDAI PONY” не дотримався дистанції та допустив зіткнення з автобусом ПАЗ та автомобілем “ГАЗ 3302” (“Газель”), які рухалися у попутному напрямку.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій автомобіля “Хюндай” відмовився у присутності двох свідків в установленому законом порядку.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення автопригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій автомобіля “Хюндай” своєї провини не визнав. Запевнив, що алкогольних напоїв не вживав, а дорожньо-транспортна пригода трапилася через те, що автобус, який рухався у попутному напрямку, виїхав на його смугу руху.

Втім, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що вина водія доведена повністю як щодо вчинення ДТП, так і щодо нетверезого кермування.

Відтак, Шумський районний суд постановив водія автомобіля “HYNDAI PONY” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Лановеччині водій “Жигулів” двічі попався п’яним за кермом і скоїв ДТП. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

Якісна кліматична техніка

Наступна стаття

На Бучаччині у полі загорілася тюкувальна машина (ФОТО)