На Теребовлянщині досвідчений злодій вкрав мотоблок і отримав 6 років тюрми

мотоблок

На Теребовлянщині раніше судимий чоловік спокусився на чужий мотоблок. Його викрав, але залишив на дорозі, коли той заглох.

Пригода завершилась для нього реальним ув’язненням на кілька років. Про це йдеться у вироку Теребовлянського районного суду, пише Тернополіс.

Обвинувачений – із середньою освітою, неодружений, тимчасово не працюючий, судимий вироком Теребовлянського райсуду від 22 жовтня 2021 за ч.3 ст. 185 КК “Крадіжка”, ч.1 ст. 162 КК “Порушення недоторканності житла”, ч.2 ст. 389 КК “Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі” до 3 років 10 днів тюрми, звільненого від відбування покарання з призначенням 2 роки іспитового строку.

Як випливає із матеріалів справи, ввечері 27 лютого 2022 року у селі Нова Могильниця Теребовлянської громади обвинувачений зірвав навісний замок із прибудови до чужого житлового будинку, проник у приміщення та виїхав звідти на мотоблоці “ZUBR”. Такі його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 289 КК, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене з проникненням в приміщення.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся. Розповів, що він знав, що власник будинку та мотоблока постійно проживає у Тернополі, а деколи приїжджає у село. Також сказав, що викрадений мотоблок по дорозі заглох, тому він його і кинув на дорозі. А ще –  погодився зі всіма зібраними доказами та відмовився від їхнього дослідження.  Досліджувати іх суд і не став.

Він визнав чоловіка винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 5 років тюрми без конфіскації майна. Також суд частково приєднав до цього покарання не відбуте покарання за вироком суду від 22 жовтня 2021 і за сукупністю вироків визначив остаточне покарання у вигляді 6 років тюрми.  Вирок уже набрав законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

Яблучні чипси “Гадз” змінили дизайн пакування

Наступна стаття

Підволочиська громада отримала допомогу від польської гміни