На Бучаччині молодик сів п’яним за кермо і рідні викликали поліцію, аби той не наробив біди

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
Випадок трапився 12 лютого цього року у селі Зубрець, що на Бучаччині, пише Тернополіс із посиланням на матеріали справи.

Ввечері, близько 19.00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Від огляду на стан сп’яніння на місці зупинки, а також у медичному закладі водій відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

У судове засідання кермувальник не з’явився, тому справу розглянули за відсутності особи, яка притягується до відповідальності.

До матеріалів справи працівники поліції долучили письмові пояснення вітчима водія, який власне і викликав правоохоронців.

Чоловік пояснив, що того вечора його пасинок перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. У них виникла сімейна суперечка, після якої пасинок сів за кермо свого автомобіля та поїхав у напрямку села Порохова.

Вітчим вказав, що змушений був викликати поліцію так як побоювався за безпеку свого родича і за безпеку оточуючих.

Поліцейські за півгодини після виклику зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат” у межах села Зубрець. Той поводив себе зухвало, обзивав поліцейськими нецензурними словами та відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

Транспортний засіб був припаркований з порушенням ПДР, а тверезого водія для передачі автомобіля не виявилося. Тож автівку евакуатором забрали на арештмайданчик, а на нетверезого кермувальника склали протокол.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із цим рішення і наразі намагається оскаржити постанову в Апеляційному суді.

Коментувати

Попередня стаття

Допомога від ООН у розмірі 6600 гривень: як подати заявку, не виходячи з дому

Наступна стаття

На Підгаєччині п’яний водій скоїв ДТП і втік з місця події