На Підгаєччині п’яний водій скоїв ДТП і втік з місця події

ваз-21099

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Випадок трапився 23 лютого цього року у селі Мужилів Підгаєцької територіальної громади, пише Тернополіс із посиланням на матеріали судової справи.

Ввечері, близько 19.00, водій автомобіля “ВАЗ 21099” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з автомобілем марки “Рено”.

Внаслідок ДТП, на щастя, обійшлося без травмованих, але транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення залишив місце події. Згодом з’ясувалося, що він ще й перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав. Зазначив, що усе викладене у протоколах, то є прикра правда.

Дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш значиме із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

На Бучаччині молодик сів п’яним за кермо і рідні викликали поліцію, аби той не наробив біди

Наступна стаття

2,14 проміле: на Бережанщині спіймали дуже п’яного водія