2,14 проміле: на Бережанщині спіймали дуже п’яного водія

драгер, алкотестер

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення було зафіксовано 21 січня цього року на автодорозі поблизу села Волиця, що на Бережанщині, пише Тернополіс з посиланням на матеріали судової справи.

Близько третьої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “Volvo V40”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,14 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій двічі не з’явився, тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд постановив визнати водія автомобіля “Volvo V40” винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

На Підгаєччині п’яний водій скоїв ДТП і втік з місця події

Наступна стаття

У Борщові рятували корову, яка впала у рів (ФОТО)