У Підволочиську п’яний водій “Мітсубісі” ніяк не міг розвернутися на вулиці

Міцубісі ланцер

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 12 лютого цього року у Підволочиську, пише Тернополіс.

Ввечері на вулиці Корольова у водія автомобіля “Міцубісі Ланцер” трапилася прикрість – він ніяк не міг здійснити маневр розвороту на дорозі. При цьому часто і безперервно сигналив, кілька разів пробував розвернутися, але виконати маневр не вдавалося. На зауваження місцевих мешканців не реагував, відтак в однієї з жінок увірвався терпець і вона викликала поліцію.

Правоохоронці прибули на місце події і виявили, що у кермувальника є явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання кермувальник не з’явився. Причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “Міцубісі Ланцер” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Порушник не погодився із таким рішенням і подав апеляційну скаргу, у якій просив скасувати постанову районного суду, мотивуючи тим, що не виконував функції водія, а лише сидів на місці водія. При цьому порушник заявив, що суд безпідставно взяв до уваги письмові пояснення жінки, яка викликала поліцію і у суді не допитувалася та не була попереджена про кримінальну відповідальність за надання неправдивих свідчень.

Апеляційний суд іще раз розглянув зібрані поліцейськими матеріали і з відеозаписів переконався у тому, що водій “Міцубісі” на місці події не заперечував факту керування транспортним засобом. Та й зрештою на одному з фрагментів відео зафіксовано цей факт. Окрім того з’ясувалося, що порушник ще й поводився агресивно і намагався відібрати у поліцейських нагрудну камеру.

Отож, у підсумку, Апеляційний суд скаргу водія задовольнив лише частково. Постановив його визнати у вчиненні інкримінованого порушення, але скасував покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік, оскільки порушник не отримував водійського посвідчення. Натомість штраф у розмірі 17000 гривень залишився в силі. Постанова Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Коментувати

Попередня стаття

0,25 проміле: У Ланівцях майже тверезий водій “Славути” отримав 17000 грн штрафу

Наступна стаття

У Білобожниці горіло складське приміщення (ФОТО)