Водій “Опеля” приїхав нетверезим до Теребовлі і заробив 34000 гривень штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 26 січня  цього року у Теребовлі. На вулиці Князя Василька працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Опель”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Влітку минулого року цей водій у Тернополі отримав 17000 грн штрафу за нетверезе кермування, але належних висновків із даного випадку не зробив та знову попався нетверезим, але цього разу вже у Теребовлі.

Отож, на кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав та попросив відтермінувати виплату штрафу у зв’язку з важким матеріальним становищем та витратами на лікування дитини.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія “Опеля” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водночас суд врахував прохання порушника і відстрочив виплату штрафу до 15 березня 2023 року. Постанова уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Зборівщині водій трішки випив після ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі перевірили ЦУМ та залізничний вокзал: повідомлення про замінування не підтвердилися

Наступна стаття

На Кременеччині водій “Мерседесу” після скоєння ДТП вживав алкоголь. Що йому за це було?