На Бучаччині п’яний водій “Жигулів” заїхав у бетонну огорожу

Жигулі

Фото ілюстративне

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 17 лютого цього року у селі Новоставці, що на Бучаччині. Ввечері, близько 20.30, водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”) не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення із бетонною огорожею.

Внаслідок ДТП і транспортний засіб, і огорожа отримали ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Результат огляду – 2,1 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Жигулів” своєї провини не визнав. Запевнив, що був тверезим. Пояснив, що у селі Новоставці, рухався зі швидкістю 60 км/год. В автомобіль пошкодилось колесо і транспортний засіб занесло на огорожу.

Водій розповів, що спочатку домовився з власницею огорожі про добровільне відшкодування їй завданих збитків. Після цього пішов в село шукати трактора, аби ним витягнути автомобіль. По дорозі зустрів знайомого, знайомий запросив до себе додому і пригостив алкоголем. Коли повернувся на місце аварії, то там уже були працівники поліції.

Суд критично сприйняв такі пояснення і це краще для водія, бо за вживання алкоголю після ДТП передбачений вдвічі більший штраф, ніж за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Отож, дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
На Зборівщині водій трішки випив після ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Наші воїни з Тернополя, перебуваючи на фронті, зможуть безкоштовно полікувати зуби

Наступна стаття

На трасі Бучач – Івано-Франківськ загорівся вантажний автомобіль (ФОТО)