У Гусятині під час комендантської години спіймали “п’яного водія”. Що йому за це було?

алкотестер, драгер

Гусятинський районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за нетверезу їзду.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 7 червня цього року у смт. Гусятині. Вночі, о 00.15, на вулиці Сагайдачного працівники поліції зупинили водія автомобіля “BMW 32OD” та запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння.

Алкотестер показав 0,56 проміле, що майже втричі більше допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Заявив, що поліцейські йому одразу запропонували пройти огляд на стан сп’яніння, не пояснивши причини зупинки і не вказавши ознак сп’яніння.

З результатом тесту ознайомили уже після того як склали протокол. Під час складання протоколу один з поліцейських радив водієві погоджуватися з результатом, бо інакше тоді доведеться їхати у відділ поліції і там проведуть усю ніч.

При дослідження матеріалів справи, в тому числі й відеозаписів, частина яких були без звуку, суд схилився на бік водія.

Отож, у підсумку Гусятинський районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія автомобіля “BMW 32OD” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Кременеччині водій “Мерседесу” після скоєння ДТП вживав алкоголь. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

На трасі Бучач – Івано-Франківськ загорівся вантажний автомобіль (ФОТО)

Наступна стаття

На трасі Львів – Тернопіль ДТП з потерпілими. Рух ускладнено (ФОТО)