1,77 проміле: у Кременці п’яний водій ВАЗу скоїв ДТП

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 18 березня цього року у місті Кременці. На вулиці Горбача навпроти аптеки “Подорожник” водій автомобіля “ВАЗ 2108” (“Лада”, “вісімка”) проявив неуважність та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем “Сітроен С1”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 1,77 проміле, що майже у 9 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення автопригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину та щиро розкаявся у вчиненому. Пояснив, що вживав алкоголь через сімейні проблеми, а саме через важкий стан здоров’я сина.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Суд звільнив порушника від сплати судового збору, оскільки той має другу групу інвалідності. Постанова уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,3 проміле: у Тернополі спіймали і покарали дуже п’яного водія вантажівки “DAF”

Коментувати

Попередня стаття

10 цікавих фактів про Мюнхен

Наступна стаття

У Чорткові спіймали і покарали дуже п’яного водія “Ланоса”