У Козові на блокпосту “безпідставно” зупинили п’яного водія “Тойоти Ленд Крузер”

Тойота Рав 4

У Козові на блокпосту спіймали нетверезого водія, втім притягнути його до відповідальності так і не вдалося.

Факт порушення було зафіксовано 16 березня цього року у смт. Козова. Ввечері, близько 20.30, на вулиці Грушевського було зупинено водія автомобіля “Тойота Ленд Крузер”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння, пише Тернополіс із посиланням на матеріали судової справи.

Від проходження огляд на стан сп’яніння чоловік, працюючий агрономом у приватному сільгосппідприємстві, відмовився як на місці зупинки, так і у медичному закладі.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Повідомив, що був зупинений невідомими особами на блокпосту і заявив, що правил дорожнього руху не порушував, а отже, зупинка була неправомірна і відповідно підстав для проходження огляду на стан сп’яніння не було.

В основному саме на цей момент наголошував і адвокат водія.

Втім, у Козівському районному суді зупинку водія на блокпосту в умовах воєнного стану визнали правомірною. І отож підсумком розгляду справи стала постанова про визнання винуватості водія “Тойоти Ленд Крузер” у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначення йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, в якій знову ж таки основний акцент був зроблений на неправомірній зупинці на блокпосту. І Апеляційний суд прийняв до уваги ці доводи та скасував постанову суду першої інстанції.

Отож, у підсумку водієві “Тойоти Ленд Крузер” вдалося уникнути покарання за нетверезу їзду.

Коментувати

Попередня стаття

Витяжки для кухні: як обрати і де купити?

Наступна стаття

Гусятинська громада розвиває співпрацю з німецьким муніципалітетом