У Скалаті нетверезий мотоцикліст з Гусятинщини давав поліції хабаря і отримав два штрафи по 17000 грн

дтп мотоцикл

Свіжі новини Тернопільщини: два штрафи по 17000 гривень присудили мотоциклісту, що, керуючи напідпитку, спробував відкупитись від адмінпротоколу.

Як випливає із вироку Підволочиського районного суду, фігурант справи – уродженець села Зелене Гусятинського району, студент, неодружений, раніше не судимий. 22 травня 2022 у місті Скалат його зупинили правоохоронці за порушення правил дорожнього руху, запропонували пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою приладу “Драгер”. Той показав 1,12 проміле. Після чого поліцейські почали складати протокол, а хлопець – пропонувати 6 тис. грн за не складання на нього адмінпротоколу.

Поліцейські відмовились, попередили про кримінальну відповідальність, однак його це не зупинило у спробах домовитись. Як результат – поліцейські зателефонували на спецлінію 102, викликали слідчо-оперативну групу та склали адмінпротокол.

Дії мотоцикліста були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція службовій особі неправомірної вигоди за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує чи надає таку вигоду дії, з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Надалі він пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою, яку суд у червні і затвердив. Він визнав фігуранта справи винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК та присудив узгоджене покарання – 17000 гривень штрафу. Вирок уже набрав законної сили.

Окрім того, судили хлопця і за нетверезе водіння. Постановою суду його визнали винуватим у вчиненні адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та присудили 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування на один рік.

Коментувати

Попередня стаття

Мониторинг и контроль цен в интернете: зачем нужен и где его делать

Наступна стаття

На Тернопільщині у результаті ДТП загинув пенсіонер (ФОТО)