3,8 проміле: у Кременці спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати

алкотестер, драгер

Авто новини Тернопільщини: Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали адміністративний протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 квітня цього року у місті Кременець.

Близько першої години ночі на вулиці С. Петлюри працівники поліції виявили водія автомобіля “Шкода Октавія”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у лікаря-нарколога. Результат – 3,8 проміле, що у 19 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом)

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав. Пояснив, що він не керував автомобілем, а лише сидів у салоні, чекаючи на свого товариша.

Представлений до суду відеозапис з нагрудної камери поліцейських починається з моменту, коли припаркований автомобіль “Шкода Октавія” перебуває в нерухомому стані.

Тобто факту керування транспортним засобом особою, на яку склали протокол, не зафіксовано. Також не зафіксовано на відео і момент зупинки авто.

Отож, дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “Шкода Октавія” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Слід зауважити, що подібні випадки трапляються досить часто – на водія складають протокол, хоча докази керування транспортним засобом або відсутні, або ці докази не потрапляють на розгляд до суду.

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Дякую тернополянам за те, що наше місто стало другим домом для десятків тисяч жертв московської агресії

Наступна стаття

З полону звільнили “Пташку”, “Піаніста” та ще кількох захисників Азовсталі