У Заліщиках водій “Жигулів” після скоєння ДТП випив пива і нічого йому за це не було

Жигулі

Авто новини Тернопільщини: Заліщицький районний суд розглянув справ щодо водія автомобіля, який після дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився у місті Заліщики на 438-му кілометрі дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

Водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) після скоєння ДТП випив пива. Надалі від проходження огляду на місці події та у медичному закладі він відмовився у присутності двох свідків.

Таким чином чоловік вчинив порушення, передбачене ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

Втім, працівники поліції на порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Нагадаємо, санкція ч. 1 ст. 130 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Санкція ч. 4 ст. 130 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

У суді матеріали справи кілька разів повертали у поліцію на доопрацювання і при цьому вказували на допущену помилку – замість ч. 1 ст. 130 КУпАП в адмінпротоколі має бути вказана ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Втім, після кількаразового “доопрацювання” усе так і залишилося без змін.

Відтак, розглянувши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив закрити провадження щодо водія автомобіля “ВАЗ 2101” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду нещодавно набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині водій “Ауді” за п’яну ДТП отримав три роки тюрми

Наступна стаття

Спальные мешки: как правильно выбрать и где купить