2,6 проміле: на Кременеччині спіймали п’яного водія, але не змогли його покарати

алкотестер, драгер

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали протокол за керування автомобілем у нетверезому стані.

Як вбачається із матеріалів, факт порушення було зафіксовано 21 квітня цього року у селі Підлісці, що на Кременеччині. Ввечері, близько 19.00, працівники поліції виявили водія автомобіля “Шкода Октавіа”, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Драгер показав 2,6 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судове засідання водій не з’явився, попросив розглядати справу за його відсутності, а також попросив закрити справу у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Адвокат водія у судовому засіданні теж попросив закрити справу у зв’язку з відсутністю складу порушення. Мовляв, нема належних і допустимих доказів факту керування автомобілем особою, яка притягується до відповідальності.

Працівники патрульної поліції представили до суду відеозапис з місця події, але цей запис не є безперервним, тому суддя засумнівалася в його автентичності і не прийняла його до уваги як належний доказ.

Отож, у підсумку Кременецький районний суд постановив закрити справу щодо водія автомобіля “Шкода Октавіа” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.  Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
0,29 проміле: на Гусятинщині майже тверезий водій отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На війні загинув житель Борщівської громади Володимир Якимишин

Наступна стаття

Б/у запчасти с Польши: как выбрать и где купить