На Зборівщині селяни зловили п’яного водія і здали в поліцію. Чоловік отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 28 лютого цього року у селі Курівці, що на Зборівщині.

У перші дні війни у кожному населеному пункті була прискіплива увага до транспортних засобів чужинців. Отож, 28 лютого ввечері, близько 21.00, у селі Курівці місцеві мешканці помітили автомобіль “Шевроле Нива”, який зупинився поблизу кладовища.

У салоні авто перебували немісцеві хлопці. Пасажир на передньому сидінні спав, а водій не міг достеменно пояснити причину свого візиту в село.

Зважаючи на воєнний стан,  а також на те, що раніше у селі траплялися випадки встановлення “закладок” наркотичних засобів, люди викликали поліцію.

Правоохоронці, прибувши на місце події, встановили особу водія “Ниви” та помітили у нього ознаки наркотичного сп’яніння.

Огляд на стан наркотичного сп’яніння проводився у медичному закладі у лікаря-нарколога. Висновок – позитивний.

Водій “Ниви” у листопаді 2021 року уже притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Ниви” не визнав своєї провини, розповів що за кермом був не він, а його знайомий. Мовляв, у машині закипів двигун і реальний водій пішов у село шукати воду.

І навіть двоє друзів водія в якості свідків підтвердили цю версію.

Однак, зважаючи на пояснення свідків з числа мешканців села та на відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, суд заперечення водія “Ниви” сприйняв критично.

Отож у підсумку Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шевроле Нива” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,9 проміле: поблизу Чорткова спіймали дуже п’яного водія з Гусятинщини

Коментувати

Попередня стаття

Хто і чому роздмухує скандал навколо парку “Загребелля”

Наступна стаття

Робота у Бережанах: свіжі вакансії за листопад