Житель Лановеччини спалив односельчанину мотоцикл і отримав за це рік тюрми

мотоцикл, пожежа

На Лановеччині чоловік зумисне підпалив іншому мотоцикл. За вчинене палію присудили рік тюрми.

Про це йдеться у вироку Лановецького райсуду від 22 грудня 2022. Обвинувачений – уродженець міста Ланівці, із середньою освітою, неодружений, раніше не судимий.

Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився 5 червня 2022 року близько 21.00 на вул. Шкільна, поблизу школи у селі Білозірка. Тоді обвинувачений побачив мотоцикл Forte FT 125-К9А без реєстрації, вийняв паливний шланг, який веде від паливного баку до карбюратора, та підпалив запальничкою.

Далі вогонь перекинувся на паливний бак, трос щеплення, патрубок повітряного фільтра, електричний кабель стартера, а палій залишив місце злочину.

Таким чином, він завдав власнику мотоцикла збитків на 5878,33 грн. А його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч. 2 ст. 194 КК України, тобто як умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу.

У суді обвинувачений вину визнав повністю. Сказав, що матеріальну шкоду уже відшкодував. А заявлену потерпілим моральну (у 30 тис. – прим. ред.) вважає завищеною і готовий відшкодувати лише 2000 грн.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини  обвинуваченого. Відтак визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив рік тюрми.

Як пише у вироку, покарання суд призначив із застосуванням ст.69 КК України, тобто нижче від найнижчої межі, встановленої для такого виду покарання, у виді позбавлення волі.

Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого, ухваливши стягнути з фігуранта 10000 гривень моральної шкоди та 6000 гривень витрат на правничу допомогу. Вирок поки що законної сили не набрав.

Читайте також:
Житель Теребовлянщини, який хуліганові підпалив мотоцикл, отримав умовний термін

Коментувати

Попередня стаття

У боях під Бахмутом загинув житель Підволочиська Роман Шептицький

Наступна стаття

Жителька Бережан стала жертвою шахрайства: у жінки викрали 84000 гривень