Жителька Бережан стала жертвою шахрайства: у жінки викрали 84000 гривень

гроші, зарплата

Телефонний незнайомець, представившись працівником мобільного оператора, заблокував сім-картку мешканки Бережан і викрав з її кредитної картки гроші.

Про це сьогодні, 17 січня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Зі слів потерпілої, до неї зателефонував невідомий, який відрекомендувався працівником одного з мобільних операторів. Співрозмовник розповів, що їхня компанія здійснює заміну обладнання для покращення зв’язку.

Відтак повідомив, що жінці на мобільний має прийти смс-повідомлення з кодом, яке вона йому має продиктувати. Потерпіла виконала усі вказівки незнайомця. Невдовзі її сім-картку заблокували. Отримавши доступ до банківського рахунку жінки, шахрай зняв звідти майже 84 тисячі гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Поліцейські радять жителям області проявляти пильність при спілкуванні з телефонними незнайомцями. Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють та у жодному разі не розголошуйте стороннім особам SMS-коди, які вам надходять на номер.

Читайте також:
Тернополянин, який викрав з архіву медичні картки і здав їх на макулатуру, отримав 850 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Житель Лановеччини спалив односельчанину мотоцикл і отримав за це рік тюрми

Наступна стаття

В авіакатастрофі гелікоптера у Броварах загинули 14 людей