У Козові за сімейне насильство і нетверезу їзду порушник отримав 5 діб арешту

наручники

Козівський районний суд призначив покарання для чоловіка, який вчинив сімейне насильство, а також керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, 20 серпня 2022 року у селі Плотича Козівської громади працівники поліції зупинили водія вантажного автомобіля “ГАЗ 53”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: тремтіння пальців рук, почервоніння обличчя, запах алкоголю з рота.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,11 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Окрім того, 30 вересня 2022 року цей же чоловік за місцем свого проживання вчинив домашнє насильство відносно дружини.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, внаслідок якого була завдана шкода фізичному чи психічному здоров’ю потерпілого).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судові засідання чоловік, який притягувався до відповідальності, кілька разів не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Козівський районний суд постановив жителя Плотичі визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ч. 1 ст. 130 КУпАП і ч. 1 ст. 173-2 КУпАП, та застосував покарання в межах ст. 173 КУпАП у вигляді адміністративного арешту терміном на 5 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Заліщицькій громаді перекинувся автомобіль: “пасажир” п’яний, а водія так і не знайшли

Коментувати

Попередня стаття

У Почаєві вчора горів житловий будинок

Наступна стаття

Міський голова Тернополя побував у розташуванні наших захисників з 44 артилерійської бригади