Поблизу Чорткова поліцейські безпідставно зупинили п’яного водія скутера

скутер

Чортківський районний суд розглянув справу щодо водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано поліцейськими 19 вересня 2022 року у селі Білобожниця Чортківського району. Вранці, близько 10:00, правоохоронці зупинили водія скутера “Хонда” , транспортний засіб якого був без номерного знаку.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,63 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У судовому засіданні водій провину не визнав. Пояснив, що в той день він не керував скутером в стані алкогольного сп’яніння. Працівники поліції зупинили його, без явних на це причин. Його скутер, згідно технічних характеристик, не повинен мати номерного знаку. Також, в протоколі не вказано ознак алкогольного сп’яніння, які б давали підстави для його огляду на стан сп`яніння.

Досліджуючи матеріали справи, суд прийшов до висновку, що водій скутера не вчинив порушень правил дорожнього руху через які його слід було спинити. Тобто поліцейські зупинили його безпідставно у зв’язку із чим, всі наступні вимоги працівників поліції водій не був зобов`язаний виконувати, а всі складені процесуальні документи відносно нього не можуть бути належними та допустимими доказами його вини.

Отож, у підсумку Чортківський районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія скутера у зв’язку з відсутністю в його діях порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Козові за сімейне насильство і нетверезу їзду порушник отримав 5 діб арешту

Коментувати

Попередня стаття

У Старому Вишнівці внаслідок ДТП загинув 56-річний тернополянин

Наступна стаття

В Україні готують підвищення ціни на воду та електроенергію