У Підгайцях нетверезий водій вийшов з машини через пасажирське сидіння. Чи вдалося його покарати?

алкотестер, драгер

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 4 листопада 2022 року у місті Підгайці. Близько 17:00 на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109” (“дев’ятка”), який перебував за кермом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці зупинки, так і у медичному закладі кермувальник категорично відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кілька місяців тому цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Із досліджених у судовому засіданні відеозаписів, видно, що працівники поліції рухаючись на патрульному автомобілі назустріч автомобілеві “ВАЗ 2109”, здійснили розворот та припаркувались позаду цього автомобіля, який на той момент уже завершував рух. Одразу після цього, водій вийшов з ВАЗу зі сторони пасажира.

На пропозицію поліцейського пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, у зв’язку з виявленням ознак алкогольного сп`яніння, чоловік на місці зупинки, відмовився, а також відмовився від огляду в медичному закладі.

Він вказував, що не керував транспортним засобом. Але поліцейські показали йому відеозапис з відеореєстратора патрульного автомобіля.

Після перегляду цього відеозапису чоловік  уже не заперечував факту керування автомобілем, та не не спростовував слова працівника поліції про те, що в автомобілі інших осіб не було.

Відтак, дослідивши відеозапис, а також інші матеріали справи суд прийшов до висновку, що провина водія ВАЗу доведена в повному обсязі.

Отож, у підсумку Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,43 проміле: на Бучаччині п’яний водій “Опеля” їхав по всій дорозі і попався поліції

Коментувати

Попередня стаття

Як обрати та де купити запчастини до промислових швейних машин

Наступна стаття

Робота у Теребовлі: свіжі вакансії за березень