Івано-Франківськ: найцікавіші місця, які варто побачити туристам

Івано-Франківськ не дарма називають серцем Прикарпаття. Місто увібрало в себе весь колорит краю, завдяки чому активно приваблює тисячі туристів не лише зі всієї України, але й з-за кордону.

Проте у вирі сучасного життя дуже важко самотужки правильно організувати екскурсію. Особливо, коли ви прибуваєте до міста вперше.

Саме тому, аби полегшити життя затятим туристам, ми створили добірку найцікавіших місць, які варто відвідати в Івано-Франківську. Отже, поїхали.

1. Ратуша

Культурне та історичне ядро міста, у якому зараз знаходиться музей та чудовий оглядовий майданчик, доступний для відвідувачів з 10:00 до 20:00 з вівторка по неділю.

Причин відвідати ратушу декілька. По-перше, це єдина в Україні будівля, яка не належить до релігійних споруд, але при тому має позолочений купол. По-друге, це найвища споруда міста – аж 50 метрів заввишки. По-третє, це одна з трьох українських ратуш, збудованих у стилі конструктивізм.

2. Бастіон

Станіславський бастіон відомий своєю міцністю та надійністю. У XVII столітті фортеця була направду неприступною.

Сьогодні ж можна побачити стіни могутньої будівлі, облаштовані в арт-об’єкт і не тільки. Так, тут є мальовнича тераса, кафе та галерея, ресторани й модні бутики. Місцину часто використовують для проведення виставок, інсталяцій тощо.

3. Паб Буха-Rest

Оригінальний заклад вже став своєрідною Меккою пива в Івано-Франківську. Його особливість – сама споруда, якщо її так можна назвати.

Річ у тім, що Буха-Rest облаштували у підводному човні, основа якого буквально знаходиться під землею. Потрапити до закладу можна через двері-люк.

4. Палац Потоцьких

Пам’ятку архітектури за наказом Андрія Потоцького звели в далеких 1672-82-х роках. Проте остаточно добудували споруду аж в 1980-х. На щастя, весь комплекс сьогодні можна побачити майже без змін.

Замок відкритий для туристів як самостійно, так і з груповими екскурсіями.

5. Пасаж Гартенбергів

У ХХ столітті – один з найбільших торговельних центрів Західної України. Сьогодні крита галерея – місце розваг. Тут розмістили ресторани, нічні клуби, магазини та дитячі атракціони.

6. «Стометрівка»

Найвеличніша та найпопулярніша вулиця Івано-Франківська. «Стометрівка» – перша пішохідна частина в Україні. Її облаштуванням у 1980-му займався відомий архітектор Володимир Мартинюк.

Особливість вулиці у її атмосфері. Затишні кав’ярні, численні пам’ятки архітектури, гарна алея тощо створюють незвичний настрій. Завдяки цьому «Стометрівкою» щодня прогулюються сотні містян та туристів.

7. Озеро та парк атракціонів

Одне з найбільших штучних озер України облаштували в далекому 1955-му. Сьогодні тут є декілька причалів для кораблів, велодоріжки, пляж. Проте головна окраса – невеликий острівець з будиночком для лебедів.

Через дорогу від озера починається один з місцевих парків. Саме у ньому розміщені десятки атракціонів, зокрема, велике оглядове колесо, з висоти якого відкривається прекрасна панорама міста.

8. Промприлад Реновація

Інноваційний центр на території ревіталізованого заводу облаштували у 2017-му році. Загальна площа локації – 37,8 тис. м2.

Реновація «працює» одразу в кількох напрямках: сучасне мистецтво, неформальна освіта, урбаністика, нова економіка.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Чернівці: 8 цікавих місць, які варто побачити туристам (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

У селі Ліщанці завдяки підтримці ТзОВ “Бучачагрохлібпром” облаштовано дитячий майданчик (ФОТО)

Наступна стаття

90 000 гривень на місяць: стало відомо, скільки заробляють судді у Зборові