Рівне: цікаві місця, які варто відвідати туристам (ФОТО)

місто Рівне

Рівне славиться своєю історією та мальовничістю. Проте, попри всі незвичні місця, воно досі недооцінене туристами.

Аби це виправити, пропоную вам добірку локацій, які обов’язково слід побачити на власні очі.

Музей бурштину

Єдиний в Україні музей, створений цьому дорогоцінному каменю. Заклад заснований відносно нещодавно – у 2010-му році на базі фабрики «Бурштин України».

музей бурштину, Рівне

Тут можна побачити не тільки різних розмірів мінерали, але й різного віку. Так, якщо вірити поданим даним, у музеї представлено камінь бурштину, якому понад 40 мільйонів років.

Драмтеатр

Ззовні дуже схожий на тернопільський, рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр вважається однією з перлин міста. Розташований він у самісінькому центрі.

Рівне, драмтеатр

Як відомо, театр заснували в далекому 1939-му. У червні 1941-го, через воєнні дії, він перестав існувати. Ба більше, заклад залишився без акторів: левову частку представників трупи розстріляли, інші були змушені тікати.

Театр відновив роботу лише у червні 1944-го. Досі він вважається одним з найкращих в Україні.

Костел Св. Антонія (Органний зал)

Історія храму досить давня й незвична. Якщо вірити деяким документам, його двічі будували жінки, а от чоловіки – двічі його руйнували. Усе це почалося ще в 1548-му році.

костел святого Антонія, Рівне

Сьогодні можна побачити третю версію костелу. Її будівництво затягнулося на багато років. Так, 1859-го на місці заклали перший наріжний камінь. А от офіційно закінчили зведення – лише в 1899-му.

За часів правління радянської влади костел у вірян конфіскували. Приміщення використовували як склад, бібліотеку, кінотеатр. У 80-х роках тут відкрили зал камерної та органної музики. Усе – через незвичну акустику.

Білівські пагорби

Маленький клаптик раю знаходиться в кількох кілометрах від обласного центру. Що цікаво, пагорби утворилися не природним шляхом. Це – давньоруське городище.

Білівські пагорби, Рівне

Пам’ятка археології національного значення направду вражає. Тут є два великі курганні насипи та ще близько 150 маленьких.

Парк культури та відпочинку імені Т. Шевченка

Одне з найкрасивіших місць у Рівному. Загальна площа парку – понад 32 гектари.

Рівне, парк ім. Шевченка

Тут є і сцена для вуличних виступів, і численні водойми, і різнобарвні клумби, і статуї та скульптури тощо.

Що цікаво, вказаний парк – чи не найстаріший в області. Його створили ще в далекому 1939-му. Сьогодні місцина – найпопулярніше місце серед містян і туристів.

Зоопарк

Попри те, що рівненський зоопарк – офіційно наймолодший в Україні, він вже вражає кількістю та різноманіттям тварин.

вхід у Рівненський зоопарк

Комплекс почали створювати у 1982-му році. Сьогодні це – 13,5 га природи, на якій облаштовано життя 500 представників понад 150 різних видів тварин та близько 130 видів рослин, дерев, чагарників.

Тераріум

тераріум, РівнеУлюблена місцина любителів полоскотати нерви. Величезна будівля розділена на тераріум та акваріум. Загалом, тут можна побачити понад 170 різних видів риб, плазунів, арахнідів тощо.

Лебедине озеро

У самісінькому центрі Рівного знаходиться парк «Лебедине озеро». Це – єдиний залишок від садиби князів Любомирських, оскільки палац та деякі інші будівлі зруйнували майже століття тому.

Лебедине озеро, Рівне

Сам парк – це відносно невеличкий ставок, у якому живе понад сотня лебедів. Тварини настільки звикли до людей, що навіть не бояться їсти у них з рук.

Мототрек

Адреналінове серце Рівного. Саме так місцеві мешканці називають досі чинний мототрек. Його, до слова, назвали найкращим у всій Європі.

мототрек, Рівне

Арену збудували в далекому 1959-му. Досі на ній проводяться різноманітні змагання не лише всеукраїнського, але й міжнародного рівнів.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Цікаві місця Ужгорода: що обов’язково варто побачити (ФОТО)

Підписуйтеся на нашу сторінку в Інстаграмі – https://www.instagram.com/ternopolis2/

Коментувати

Попередня стаття

На шляху до Євро’2020: п’ятнадцятий чемпіонат Європи — 2016 рік

Наступна стаття

У Ланівцях за повторну п’янку водій “Жигулів” отримав 10 діб арешту