Хмельницький: цікаві місця, які обов’язково слід відвідати туристам

Собор Андрія Первозванного, м. Хмельницький

Собор Андрія Первозванного, м. Хмельницький

Хмельницький – це не лише величезний ринок. Це місто з унікальною історією, архітектурою та природою.

Аби це довести, пропоную ознайомитися з добіркою локацій, які обов’язково слід відвідати кожному туристу.

Стадіон

Головна спортивна арена міста – стадіон «Поділля» – більше нагадує будівлю-взірець сучасного архітектурного мистецтва. Усе – через дещо незвичний дах, який привертає увагу незвичними формами та гострими кутами.

Сама арена відносно невелика, вміщає лише 6 800 осіб. Саме тому містяни неодноразово просили добудувати нові місця.

Озеро

Майже в самісінькому центрі Хмельницька знаходиться одна з найкрасивіших локацій – озеро. Його родзинкою є «Острів кохання», розташований майже посередині.

Локація направду неймовірно красива. В теплу пору року – з квітня орієнтовно по жовтень – тут можна орендувати човни та катамарани, кататися на пароплаві тощо. Ба більше, на набережній постійно влаштовуються різні розваги.

Що цікаво, довкола «Острова кохання» ходить чимало легенд (власне, як і біля його тернопільського тезки). Найпопулярніша історія – про появу клаптика суші. Місцеві стверджують, що острівець з’явився після того, як закохана пара наклала на себе руки через відмову батьків їх благословити. От тільки офіційна версія значно банальніша – острівець створювали штучно за наказом місцевої влади.

Незвичний дитячий майданчик

Спортивними дитячими майданчиками вже нікого не здивуєш. Саме тому влада Хмельницького пішла значно далі.

Так, поблизу університету та міської ради облаштували незвичний, можна навіть сказати химерний, дитячий майданчик. У нього є декілька особливостей. По-перше, це самі гойдалки. Якщо вірити місцевим мешканцям, їм понад століття. Зберегти гойдалки вдалося завдяки реконструкціям. По-друге, неординарне оформлення. Різні атракціони тут облаштували у формі риб, котиків, драконів та інших реальних й казкових звірів.

Собор Андрія Первозванного

Унікальний храм, зведений ще в далекому 1906 році. Споруда вражає своєю величчю та архітектурою. Як вважають деякі місцеві науковці, її збудували раніше – орієнтовно в 1877-1888-х роках. От тільки точного документального підтвердження цьому немає.

На жаль, історія храму не збереглася. Знаємо лише те, що споруду за часів радянської влади використовували не за призначенням.

Театр ляльок

Хмельницький ляльковий театр має кілька особливостей – саме створення та будинок, в якому він розташований.

Читайте також:
Рівне: цікаві місця, які варто відвідати туристам (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Чорткові: свіжі вакансії за серпень

Наступна стаття

Робота у Шумську: свіжі вакансії за серпень