Братислава: цікаві місця, які варто відвідати у столиці Словаччини

Словацький національний театр

Словацький національний театр

Братислава – столиця Словацької республіки. Місто не дарма вважають одним з найкрасивіших в Європі, адже тут справді є на що глянути.

Аби це підтвердити, пропоную ознайомитися з добіркою місць, які однозначно слід відвідати у Братиславі.

Замок Девін

замок Девін

Якраз на межі злиття двох могутніх річок – Морави та Дунаю, на вершині крутої скелі, заввишки понад 200 метрів, знаходиться неймовірний Замок Девін. Фортифікаційна споруда розташована лише в 10 хвилинах їзди від центру міста в місці, яке вже багато століть має важливе стратегічне значення. Так, ще до нашої ери перші фортеці тут зводили кельти.

Сьогодні Замок Девін – одна з родзинок багатьох туристичних маршрутів. Ба більше, кілька разів на рік тут проводяться різноманітні ярмарки, інсценування, вистави тощо.

Палуба НЛО

палуба НЛО

Ще однією родзинкою міста, щоправда, вже сучасною, є футуристичний міст Словацького національного повстання, відкритий у 1972-му році. Для містян це справжній символ опору, який в 1944-му словаки влаштували німцям.

Проте унікальність мосту – лише одна опора, наверху якої розміщений оглядовий майданчик (на висоті понад 100 метрів). Незвичний круглий вигляд і став причиною того, що майданчик в народі назвали «палубою НЛО».

Замок Братислави

замок БратиславаНаправду, найвідоміший замок в усьому світі та одна з найрозкішніших резиденцій Габсбургів. Сьогодні тут можна побачити інтер’єр, який ще в далекому 1750-му році у стилі рококо затвердила імператриця Марія Тереза.

Замок Братислави, як історичний та національний музей, щороку відвідує понад 100 тисяч туристів, що є своєрідним рекордом.

Блакитна церква

Блакитна церкваЕкстравагантний витвір архітектури, виконаний в стилі модерн, однозначно, вартий уваги. Усе це – творіння відомого архітектора з Будапешта Одона Лешнера.

Блакитну церкву, присвячену Святій Єлизаветі, збудували за кілька років до початку Першої світової війни. На диво, споруді вдалося вціліти, тому сьогодні її можна побачити майже незмінною.

Стара площа

Стара площаСтара площа, яка розташована у Старому місті, вважається центром Словацької столиці. Затишна місцина порадує туристів розміреним ритмом життя, численними пам’ятками, фонтаном Роланда, Старою ратушею і не тільки. До слова, саме тут знаходяться посольства Греції, Франції та Японії.

Милуватися краєвидами можна з численних кав’ярень.

Словацький національний театр

Ще однією прикрасою Старого міста є Словацький національний театр, розташований на одній з двох головних площ в стилі бароко. Виконана в стилі неоренесансу, споруда й сьогодні вражає.

Будівництво театру завершили в 1886-му. Над будівлею трудилися відомі дизайнери Фердинанд Фельнер та Герман Гельмерон. І сьогодні всередині можна побачити багато позолоти та дорогий оксамит.

Президентський палац Братислави

Президентський палац Братислави

Один з найгарніших палаців, які можна побачити в Братиславі. Його збудували в далекому 1765-му році як резиденцію графа Антона Грассалковіча.

Від моменту зведення і до сьогодні палац був улюбленим місцем аристократів. Так, свого часу тут виступав з оркестром відомий композитор Йозеф Гайдн.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Варшава: цікаві місця, які варто побачити туристам

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі 62-річний чоловік займався пропагандою війни і виправдовував агресора

Наступна стаття

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 27 квітня (ВІДЕО)