Якими корисними справами зайняти дітей?

Ізки дитячий табір

Дитина росте не тільки фізично. Її особистість починає формуватися з дуже раннього віку. Перші роки життя мають вирішальне значення для здорового і правильного розвитку.

Більшість змін у мозку дитини відбувається у віці від 2 до 11 років. Це впливає на її звички та спосіб життя у зрілому віці. Якщо організувати дитячий відпочинок у таборі https://izki.ua/children-camp/, можна сформувати правильні звички та допомогти вивчати іноземні мови.

Чим зайняти діток?

Бажаєте свідомо вибирати заняття для дітей? Спробуйте скерувати їх у бажаному напрямі в ігровій і природній формі. Ми підготували кілька варіантів занять, щоби ще змалку сформувати дитячу особистість.

  • Відпочивайте на природі

Природа – це місце, де дитина відкриває себе «у світі» та пізнає оточення. Це ніби енциклопедія, сповнена енергії. В ідеалі природа має бути частиною життя не тільки під час канікул і на дитячому майданчику. Гори, ліси, піші прогулянки, катання на велосипеді, фізичні вправи на свіжому повітрі – це завжди враження для дітей. А їх ще можна поєднати зі знаннями. У зрілому віці вони часто звертатимуться до природи, якщо в дитинстві будуть наближені до неї.

ПОРАДА: Ви можете здійснити кілька поїздок до Карпат. Місцева фауна і флора стануть для діток живою казкою. Завдяки іграм і місцевим легендам вони легко запам’ятають історію.

  • Створіть можливості для творчості

У дітей дивовижна фантазія, вона не знає меж. Дайте їм простір творити, малювати, моделювати, будувати, демонструвати свою винахідливість і внутрішній світ. Так діти зможуть розвинути свої творчі здібності. Це також пов’язано з книгами, казками перед сном і любов’ю до читання змалку.

ПОРАДА: Маленькі діти починають із творчості на піску. Продовжують у іграх пластиліном, малюванні, вирізанні, нанизуванні бісеру. Серед книжок можна вибрати українські народні казки.

Ізки Карпати

  • Мотивуйте дітей рухатися

Сьогодні діти та дорослі багато часу проводять за комп’ютерами, мобільними телефонами та взагалі у віртуальному світі. Такий малорухливий і пасивний спосіб життя часто приносить проблеми зі здоров’ям ще в дитинстві і, звичайно, у зрілому віці.

Знайдіть вид спорту, яким ви можете займатися разом із дітьми. Можна почати з невеликих регулярних вправ. Це допоможе зробити дитину більш відповідальною й дисциплінованою.

ПОРАДА: Можна вирушити на екскурсії, якщо відпочиватимете в дитячому таборі «Ізкі».

  • Покажіть дітям, що потрібно допомагати одне одному

Можна спробувати залучати дітей до прибирання, приготування їжі та іншої роботи по дому. Так, щоб для них це було елементами гри й усе проходило із задоволенням. Звичайно, найкраще – подавати власний приклад. Привчайте, що ми повинні бути уважними й тактовними як до рідних, так і до незнайомих людей. Навчіть їх підтримувати й допомагати іншим.

ПОРАДА: Робота на городі, миття овочів для борщу, замішування тіста чи ліплення вареників – це те, чим із задоволенням допоможе навіть маленька дитина. Командний дух, елементи змагання, толерантність і соціалізація – для цього також є можливості у дитячому таборі від «Ізкі».

  • Навчайте дітей шукати рішення, а не виправдання

Добре, коли малеча відкриває щось нове для себе, знаходить шляхи й рішення, стає винахідливою. Дитина починає з’єднувати зв’язки, залучати логіку й придумувати відповіді.

ПОРАДА: Дітей добре заохочують до цього в таких дитячих таборах, як Izki. Поєднувати рух, логіку, мислення, моторику – розвивати все одночасно.

Іноді людина навіть не усвідомлює, як багато ми беремо саме в дитинстві. Виховувати дитину – справа не з легких, та всі ми хочемо найкращого для наступного покоління. Тож хай батьківство буде свідомим, а діти ростуть щасливими.

Коментувати

Попередня стаття

СБУ затримала ворожого коригувальника: за його “наводкою” обстрілювали позиції ЗСУ

Наступна стаття

2,5 проміле: на Гусятинщині водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 17000 гривень штрафу