Прага: цікаві місця, які варто побачити

Прага

Прага – однозначно, одне з найкрасивіших міст в Європі. І що головне, тут все відносно дешеве, адже багато місць можна відвідати безкоштовно, а щодо платних екскурсій – співвідношення чеської крони до української гривні – майже 1 до 1.

Сьогодні ми поговоримо про цікаві місця Праги, які однозначно потрібно відвідати кожному туристу.

Валдштейнський палац

Саме тут можна побачити «правильний» сад королів, а ще неймовірно красиву архітектуру, різноманітну скульптуру, поєднання кількох епох тощо.

До слова, палац ніколи не був у власності вельмож, його будівництво ініціював відомий полководець Альбрехт Валленштейн. Аби втілити його задум в життя, архітекторам та будівельникам знадобилося понад п’ять років. Побачити всю велич і красу палацу можна навіть сьогодні.

Галерея Лапідаріум

Це, однозначно, найефектніша експозиція не лише в Празі, але в у всій Європі. До слова, кілька років поспіль Галерея Лапідаріум була серед найкрасивіших європейських виставок.

Сьогодні тут представлено майже тисячу експонатів, левова частка яких – з каменю. Йдеться про численні репліки історичних будівель, цілих вулиць і не тільки. Масштаби та тонкість виконання роботи направду вражають.

Стіна Джона Леннона

Джон Леннон став культовою фігурою не лише в світі музики. Цей вічний бунтівник, який завжди боровся за мир, знайшов місця в серцях мільйонів кумирів. Музеї, тематичні вулиці тощо є ледь не в кожному великому місті. І Прага – не виняток.

Попри те, що Леннон ніколи не був у столиці Чехії, саме тут є чи не найатмосферніша вуличка. На величезній стіні можна побачити сотні графіті. Тут також вуличні музиканти виконують популярні хіти музиканта та кавери на них.

Карлів міст

Як не згадати про головний (однин з найголовніших!) символів Праги. Міст і справді легендарний. Його зводили впродовж 1357-го-1380-х років. До 1841-го він був єдиним у Празі.

Завдовжки 520 метрів та завширшки в 10 метрів, міст можна назвати виставковим майданчиком. Чого лише вартують численні скульптури, якими прикрашена переправа. А їх тут – аж 30! За теплої погоди місцеві художники влаштовують виставки, організовують уроки малювання тощо. І це – під супровід музики.

«Танцюючий будинок»

Ще одне архітектурне диво Френка Гері та Владо Мулинича. Незвичні форми, поєднання скла та бетону й не тільки дійсно створюють ілюзію, ніби споруда рухається.

Зведений впродовж 1992-96-х років, «Танцюючий будинок» досі залишається однією з родзинок Праги.

Празький музей моди

Не Париж та Мілан єдині славляться високою модою. У Празі теж є свій модний дім, щоправда, минулого. Так, за геть символічну плату тут можна побачити вбрання (чоловічі, жіночі, дитячі), які були популярними у Чехії минулі століття. Деякі експонати навіть відображають моду XIV століття!

До слова, тут також є вінтажна крамниця, де можна купити незвичні модні речі.

Ботанічний сад Троя

Якщо на землі є рай, то він, однозначно, тут. Розкішний ботанічний сад займає площу в понад 70 гектарів. На цій території розміщені численні трави, дерева, квіти та чагарники, привезені буквально з усіх куточків планети. Усе це разом з різними водоймами створює неймовірні композиції.

Моя порада: ботанічний сад найкраще відвідувати навесні, коли все розквітає!

Читайте також:
15 цікавих фактів про Чехію

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі сутенерці присудили 20000 гривень штрафу

Наступна стаття

У Козівській громаді троє хлопців, захищаючи дівчат, помилково побили не того хулігана