Відпочинок та лікування в Трускавці: природні ресурси, як провести вільний час

Санаторій “Молдова” в Трускавці

Санаторій “Молдова” в Трускавці

В Україні є декілька курортів бальнеологічного типу, але Трускавець користується найбільшою популярністю. Які особливості відпочинку та оздоровлення в курортному місті?

Природні ресурси для лікування в Трускавці

Санаторії, готелі та вілли Трускавця в основі своїх лікувальних програм застосовують природні ресурси. До таких відносяться:

  • Мінеральні води. Їх в курорті налічується 10 видів, найбільш відомою з них є «Нафтуся». В різних курортно-оздоровчих комплексах, таких як санаторій «Лісова Пісня» в Трускавці, кожному відпочиваючому лікар призначає об’єм та кількість прийомів курсу пиття мінеральних вод індивідуально.
  • Озокерит. Його застосовують для лікування теплом. Озокерит здійснює термічний, фізичний та хімічний вплив. Застосовується при хворобах хребта, нервової системи, шкірних захворювань та ін.
  • Чисте гірське повітря. Лікарі рекомендують для підвищення ефективності оздоровчих процедур, гуляти на свіжому повітрі.

Санаторій «Молдова» в Трускавці, «Шале Грааль», «Міротель», «Алмаз» та інші оздоровчі заклади, які мають власні медичні центри, займаються лікуванням захворювань різних органів: травлення, нервової системи, опорно-рухового апарату, урологічного та гінекологічного профілю та ін.

Де зупинитись в Трускавці на час відпочинку?

Плануючи свій відпочинок та проходження лікувального курсу в курортному місті варто розглянути такі варіанти для проживання:

  • Санаторії. Найбільш популярні заклади – «Арніка», «Карпати», «Шахтар», «Міротель» та санаторій «Молдова» в Трускавці. В вартість путівок зазвичай входить стандартний пакет оздоровних послуг.
  • Готелі. Їх вибір дуже великий – від розкішних VIP-готелів до невеличких пансіонатів. Найбільш популярні – «Світязь», «Весна» «П’ятий океан», «Ревіта».
  • Віллі. Найбільш популярні для сімейного відпочинку або відпочинку у компанії друзів. Всі вілли мають сучасний ремонт, а деякі з них пропонують проходження медичних процедур.

Як провести вільний час в Трускавці?

Окрім лікування в санаторіях можна добре відпочити. Відвідати спа-зону, займатись спортом, для дітей облаштовані дитячі кімнаті. В санаторії «Лісова Пісня» в Трускавці пропонують прокат велосипедів, а тому варто відправитись на велосипедну прогулянку містом.

В самому місті варто відвідати парк, музей «Історії Трускавця та художника М.Біласа, центральний бювет № 1 та джерела мінеральних вод. Відпочинок з дитиною в Трускавці складно уявити без відвідування дельфінарію. Шоу-программа подарує позитивні емоції та сподобається і дітям, і батькам.

Коментувати

Попередня стаття

Найкраще надійне казино

Наступна стаття

У Тернополі водій “Форда” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу