Тернопільська журналістка в Естонії виготовляє ювелірні прикраси (ФОТО)

Вже понад рік журналістка з Тернополя Юля Нікітіна живе та працює в Естонії. В Таллінні дівчина пробувала себе в різних напрямках.

Проте після виготовлення першої ювелірної прикраси планує розвивати хобі та вдосконалювати майстерність.

«Говорити про якесь масштабне виготовлення – занадто рано. Наразі я зробила лише одну срібну каблучку, – ділиться дівчина з Тернополісом. – Проте відчуваю, що це таки моє».

Як зізнається дівчина, головне у виготовленні срібної прикраси – побороти страх та нерви.

 «Це в рази важче, аніж здається під час переглядів відео… В першу чергу слід придумати дизайн. Над ним я мізкувала майже тиждень, уявляла каблучку, пробувала зробити якісь ескізи. Хотіла поєднати простоту та елегантність. Другий етап – власне створення. Ось тут і починаються усі кола пекла. Перші години треба звикнути до пилок та лобзику. А головне – перестати нервувати. Власне через нерви я зламала дві пилки та ніготь.

Коли страх минає, починається захоплення та ейфорія. Особливо, коли бачиш перші результати. Сам процес настільки затягує, що перестаєш думати про стороннє, проблеми зникають, натомість з’являється відчуття спокою та свободи. Хоча повністю описати цей стан неможливо, його треба відчути. 

Щодо виготовлення, взагалі мені дуже поталанило, бо я обрала легкий дизайн, без декору, оздоблень та каміння. Спочатку виготовила основу – саму каблучку, а вже потім крила».

Попри всю складність роботи, зупинятися на одному виробі Юля не збирається.

«Однозначно, я буду пробувати і вчитися далі. І це не лише через відчуття якоїсь особливості. Бо погодьтеся, досить круто розуміти, а тим паче носити те, що робиш власноруч, те, що автентичне, унікальне. Мені більше подобається процес, повне поглиблення у роботу».

Наразі у планах дівчини освоїти ювелірну майстерність, досконало вивчити технологію створення прикрас.

Христина СЛОТА, фото Юлі НІКІТІНОЇ

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 13 грудня

Наступна стаття

«Сам удома» по-сільському: хлопці з Тернопільщини зняли пародію на відомий фільм (ВІДЕО)