У Польщі розбився дельтаплан із контрабандою сигарет з України

Прикордонники затримали громадянина України, котрий за допомогою дельтаплана займався контрабандою сигарет до Польщі. 

Невідомий літальний апарат, який перетнув українсько-польський кордон у понеділок 21 грудня, був помічений прикордонниками Збережа (Люблінське воєводство). Вони продовжили стеження і встановили, що дельтаплан впав біля Влодави — повідомляє inpoland.net.pl посилаючись на повідомлення польських прикордонників річки Буг.

«Поблизу села Волчини, що в районі Влодави, службовці виявили розбитий мотопланер та розкидані навколо нього пакунки. Також знайшли пілота — 44-річного громадянина України. Через поранення його негайно доставили до лікарні», — сказав лейтенант Сієніцький.

У коробках було 8000 пачок сигарет вартістю понад 112 тисяч злотих. Вони були завантажені в Україні і мали бути скинуті без посадки на польській стороні.

Літальний апарат летів над самими деревами, щоб уникнути стеження. Скоріше за все, причиною аварії стало зачіпання гілок.

Прикордонники розпочали провадження у цій справі. «Громадянин України нестиме відповідальність за контрабанду сигарет та незаконний перетин державного кордону із застосуванням повітряного судна», — говорить лейтенант Даріуш Сієніцький.

За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років. Після закінчення лікування та процесуальних дій, 24 грудня українця передали до прикордонних служб України на автомобільному переході в Дорогуську.

Це вже друга спроба у цьому році таким чином незаконно доставити сигарети повітряним шляхом. У квітні цього року прикордонники теж помітили дельтаплан. Тоді затримали двох чоловіків та пакунки з контрабандою.

Читайте також:
На Тернопільщині внаслідок падіння літака АН-2 загинув 40-річний житель Миколаївської області

Коментувати

Попередня стаття

Тернополянин зіграв одну з головних ролей у відомому фільмі (ФОТО)

Наступна стаття

Коронавірус в Україні та на Тернопільщині сьогодні: статистика за 30 грудня