Польща дозволила українцям відбувати карантин на сезонних роботах у полі

Сезонні працівники з України зможуть одночасно працювати у фермерських господарствах і відбувати двотижневий карантин.

Працівникам з України, які зараз приїжджатимуть на сезонні роботи до Польщі, дозволили відбувати 14 днів карантину безпосередньо за роботою при збиранні або переробці врожаю, інформує Тернополіс з посиланням на gis.gov.pl.

Головна санітарна інспекція Польщі оприлюднила умови, яких повинні дотримуватися фермери та приїжджі працівники:

  • Кожен, хто зараз приїжджатиме на сезонні роботи до Польщі потраплятиме до Реєстру приїжджих.
  • Приїзд сезонних працівників до конкретного господарства має відбуватися організованим транспортом (роботодавця або найманим) з дотримання всіх санітарних процедур.
  • Час дороги не повинен бути довший, ніж 24 години з моменту перетину кордону.
  • Роботодавець повинен надати іноземцю письмову інформацію щодо його обов’язків, карантину та дій у випадку зараження.
  • 14-денний карантин працівник повинен відбути на території господарства. А роботодавець зобов’язаний повідомити про це повітовому санітарно-епідеміологічному управлінню.
  • Після приїзду працівник повинен пройти тест на коронавірус. Заплатити за нього має роботодавець.
  • У випадку позитивного результату працівник повинен залишити господарство і перебувати в ізоляції.
  • Під час карантину працівник може працювати, однак не може виходити за межі господарства, а контакти з іншими людьми повинні бути обмежені до мінімуму.
  • Після 7 днів карантину можна буде виконати повторний тест. Якщо він буде негативний, то працівника звільнять з решти частини карантину.

Санітарна інспекція Польщі також наголосила, що сезонний працівник має отримати від господарства засоби гігієни та безпечні умови проживання.

Приміщення повинно провітрюватися та бути продезинфікованим. У випадку великої кількості працівників слід передбачити окремі входи для невеликих груп людей – до максимум 10 працівників, а їхнє перебування організувати таким чином, щоб групи не контактували між собою під час роботи та поза нею.

Щонайменше раз на день працівникові потрібно міряти температуру. У випадку, якщо вона буде вищою за 37 градусів, людину до роботи допускати не повинні.

Сама ж робота має бути організована в невеликих групах людей зі збереженням щонайменше півтораметрової відстані між ними. Крім цього, працівникам рекомендують збирати ягоди та овочі, переробляти їх із закритими носом і ротом та в одноразових рукавичках.

У випадку, якщо у працівника на робочому місці з’являються симптоми, схожі до коронавірусу, його потрібно негайно відсторонити від роботи та перевезти індивідуальним транспортом до місця проживання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, щоб Кабмін дозволив відкрити пішохідний пункт пропуску “Шегині”, що на польському кордоні.

Коментувати

Попередня стаття

Піщана буря на Тернопільщині – 100 гектарів цукрового буряка здуло вітром (ФОТО)

Наступна стаття

У жителя Гусятина, який різав дерева у лісосмузі, вилучили бензопилу і мікроавтобус