На польському кордоні відновив роботу пункт пропуску “Шегині”

В ніч на 16 травня відновив роботу пішохідний перехід пункту пропуску “Шегині-Медика”.

Це єдиний на українсько-польському кордоні пункт пропуску, де кордон можна перетнути в пішому порядку, інформує Тернополіс з посиланням на інформацію Галицької митниці Держмитслужби України.

Упродовж ночі в Україну пройшли 325 громадян, з України – 83.

Як наголошують митники, для громадян, які прямують в Україну є певні обмеженнями, які передбачені законодавством (пропозиція проходження обсервації, тестування, встановлення програми “Дія. Вдома” на їхніх смартфонах, попередження про необхідність проходження самоізоляції за вказаною ними адресою). Також біля виходу з пункту пропуску ДСНС встановила намет де роблять тести. Працівники митниці забезпечені засобами захисту та санітайзерами.

При пішому перетині кордону необхідно мати на обличчі захисну маску чи респіратор та дотримуватися дистанції не менше 1,5 метра від наступної особи.

Пропуск транспортних засобів в пункті пропуску «Шегині-Медика» поки що здійснюватись не буде, оскільки це не погодила польська сторона.
Відтак, наразі автомобілем на українсько-польській ділянці можна перетнути в пунктах пропуску «Краківець», «Рава-Руська» та «Ягодин».

Нагадаємо, раніше,13 травня, Кабінет міністрів України на засіданні проголосував за постанову щодо відкриття пішохідного переходу пункту пропуску “Шегині».

Коментувати

Попередня стаття

У Польщі спіймали українця, який був куратором суїцидальної гри “Синій кит”

Наступна стаття

Зеленський призначив голову Монастириської РДА