У Польщі спалили хостел, в якому проживали українці. Підозрюваного затримали

Польська поліція затримала 42-річного чоловіка, якого звинувачують у навмисному підпалі хостелу.

Інцидент трапився минулої суботи поблизу Хшанова, що у Малопольському воєводстві. У результаті пожежі вогнем знищено хостел, в якому проживали українці та поляки. На момент пожежі у приміщенні перебували 12 осіб. Втім, на щастя, ніхто не постраждав.

З самого початку польська поліція опрацьовувала версію навмисного підпалу і за підозрою у скоєнні цього злочину уже затримала 42-річного поляка.

Чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі “за створення ситуації, яка загрожує життю або здоров’ю багатьом особам або майну у великих розмірах”.

Головними мешканцями будинку були переважно українці, які працювали у власника хостелу на будівництві. Серед них були і сімейні пари, і навіть родини з дітьми. Крім них, там ще мешкали українці, які працювали на виробництвах в околицях, та поляки.

За словами правоохоронців, чоловік, який вчинив підпал, також проживав у цьому хостелі. Він був важкою і конфліктною людиною, мав неприязні стосунки з багатьма мешканцями, в тому числі й з іншими поляками. Через це у поліції кажуть, що підпал стався не національному підгрунті, а через особисті причини.

На думку слідчих, вогонь було навмисно розпалено так, щоб він  швидко розійшовся по будинку, в якому проживали працівники. Затриманого поляка заарештували на 3 місяці, поки триватиме слідство.

Читайте також:
У Варшаві автобус впав з мосту, є загиблі і поранені (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі 36-річний чоловік вкрав “Жигулі” і згодом спалив їх

Наступна стаття

У Почаєві 41-річний чоловік викрав з аптеки скриньку з пожертвами