Кілометрові черги та оформлення двох машин за годину: тернополянин розповів про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Відколи в Білорусі розпочалися протести, потрапити в країну стало проблематично.

І йдеться не тільки про обов’язковий закордонний паспорт (раніше до сусідів можна було їхати на строк до 90 днів лише з українським документом), а й про буквально кілометрові черги на пунктах пропуску.

Свідком такого напередодні став тернополянин Ярослав. Чоловік понад добу стояв у «колєйці» (так далекобійники називають черги на кордоні) на пункті пропуску Доманово-Мокрани.

«Для цього пункту пропуску понад кілометрова черга – явище небачене досі, – розповідає Тернополісу далекобійник. – Тепер така ситуація затягнеться надовго. Усе – через закриття інших пунктів пропуску та посилення режиму проходження кордону. Щоб ви розуміли, раніше за годину як українські митники, так і білоруські пропускали по 20-25 автівок, інколи й більше. Вже понад тиждень: українські – 15-20, білоруські – 1-2 на годину. Тому й з’являються черги як перед кордонами, так і в нейтральних територіях (між пунктами пропуску)… Тепер лише огляд авто білоруськими прикордонниками триває хвилин 25».

Не краща ситуація і на кордонах Білорусі з Литвою та Латвією. Якщо з української сторони «колєйка» лише кілометр, а проходження кордону займає більш як добу, то там – від 10 км та трьох-чотирьох діб відповідно.

Христина СЛОТА, фото автора

кордон з Білоруссю

Читайте також:
Далекобійниця: українка розповіла про аспекти нежіночої професії у Європі

Коментувати

Попередня стаття

За минулу добу на Тернопільщині 154 нових випадки коронавірусу, троє людей померли

Наступна стаття

Не в Донецьк. Або як «Файне місто» стало новим домом