Де українцям безкоштовно практикувати англійську з носіями мови?

Понад 14,5 мільйонів українців через війну змушені були покинути свої домівки та переїхати до інших країн, а близько 5 мільйонів наших співвітчизників втратили роботу.

Вони зіткнулися з багатьма викликами, серед яких – незнання англійської мови, або страх спілкуватися нею.

Команда програми ENGin, яка з 2020 року безкоштовно допомагає українцям покращити навички розмовної англійської, повною мірою відчула нагальну потребу української молоді. До початку 2022 року програма поєднала 6 тисяч українських студентів із понад 5 тисячами волонтерами зі США та інших країн. 

Але в один день війна зруйнувала амбітні плани. Оскільки більшість команди перебувала в Україні, Програма призупинила роботу з 24 лютого. «Спочатку я сподівалася перечекати це божевілля. Але минали тижні, і я почала замислюватися, чи настав час остаточно припинити роботу. Як хтось міг думати про практику англійської, коли ми бачили, як кожного дня вбивають дітей? Як ми могли зосередитися на міжкультурному обміні, поки російські солдати катували українців? І все ж у розмовах зі студентами я відчувала, що більшість готова продовжувати. Навіть під час війни вони хотіли поділитися своїми історіями та знайти нові можливості для розвитку», – розповідає засновниця ENGin Катеріна Манофф. 

Тому 1 квітня минулого року ENGin відновив роботу з адаптацією до нових реалій України. Зокрема, Програма розширилася, щоб допомагати молодим спеціалістам, які втратили роботу через війну, а також біженцям, які опинилися в англомовних країнах.

Сьогодні у програмі може взяти участь молодь від 13 до 35 років, а також діти 10-12 років (за згодою батьків). Для цього достатньо мати базовий рівень англійської мови, стабільний Інтернет-зв’язок та можливість зустрічатися з волонтером щотижня протягом години. 

Діяльність ENGin спрямована не лише на задоволення поточних потреб молодих українців, але й на перспективу. Після війни здатність до відновлення залежатиме від іноземних інвестицій, партнерства з іноземними компаніями та туризму, які будуть неможливі без вільного володіння англійською мовою. ENGin вже зараз формує покоління англомовних, культурно компетентних молодих українців, які готові відбудовувати нашу країну. Програма має глобальну ціль ‒ навчити 100 тисяч молодих українців вільно володіти англійською мовою. Її студенти не тільки вдосконалюють навички спілкування англійською, а й відкривають Україну та культуру нашої країни світові. 

«Щотижневі зустрічі стали моєю точкою опори, особливо минулої весни. Розмови з моєю волонтеркою Керол допомогли побороти страх говорити, адже вона мене завжди підтримує та підбадьорює. Та найбільшою моєю перемогою є початок роботи в глобальній компанії, де всі спілкуються лише англійською. Раніше я і уявити не могла, що це стане реальністю вже цього року!» –  говорить Лідія, студентка ENGin.

Для участі в Програмі потрібно перейти на її сайт та зареєструватися, пройшовши короткий тест із англійської мови. Наступний етап  – міні-інтерв’ю з командою ENGin. Після цього організатори формують пару “студент-волонтер” – і стартують заняття. Термін участь у програмі – один рік, але учасників просять дотримуватись мінімального 3-місячного зобов`язання – саме стільки часу потрібно, щоб зафіксувати покращення рівня англійської мови. 

Читайте також:
Подорожі без бар’єрів: авіакомпанія SkyUp та фонд Future for Ukraine об’єдналися разом для допомоги дітям із розладом спектра аутизму

Коментувати

Попередня стаття

Інформація НАЗК стосовно додаткових нарахувань Надалу виявляється фейковою

Наступна стаття

На війні загинув лікар з Хоросткова Ярослав Жебелюк