Дмитро Підручний нагадав учасникам виборів про порятунок біатлонної бази у Підгородньому

Чемпіон світу з біатлону закликає тернопільську владу підписати меморандум, аби врятувати спортивну базу.

Вже кілька років спортивна база в селі Підгородне, що на Тернопільщині, оповита сварками й скандалами. Усе через небажання влади взятися за відновлення та розвиток колиски біатлону України.

Аби привернути увагу до проблеми, яка назріває роками, чемпіон світу та Європи, капітан чоловічої збірної з біатлону, уродженець Тернополя Дмитро Підручний перед виборами закликав місцеву владу та представників партійних осередків підписати меморандум.

«Чи підтримка обмежується лише врученням грамот та нагород? Ви справді думаєте, якщо дати лист паперу, зробити фото та написати пост у соцмережах – від цього покращиться біатлонна база, будуть проводитись більше місцевих змагань, а молодь масово почне займатись спортом?… Ми підготували меморандум про співпрацю між нашою Федерацією та партіями, які балотуються в Тернопільську обласну раду. Зі свого боку, ми готові долучитись до розробки та реалізації програм, направлених на розвиток біатлону. Водночас розраховуємо на відповідну підтримку депутатського корпусу».

Наразі відповідей від очільників чи представників партій немає.

До слова, спортивна база поблизу Тернополя не лише приймала всеукраїнські змагання, але й випустила покоління чемпіонів. Зокрема, Дмитра Підручного, Олену Підгрушну, сестер Настю та Олександру Меркушиних та інших.

Сьогодні завдяки коштам небайдужих та залученню Федерацією спонсорів базу потроху оновлюють. Проте власними силами відремонтувати увесь комплекс, на жаль, не вийде.

Автор: Христина СЛОТА, фото Дмитра Підручного

біатлонна база у Підгородньому

Коментувати

Попередня стаття

Легенди футболу: володар «Золотого м’яча» 1966 року Боббі Чарлтон

Наступна стаття

За минулу добу на Тернопільщині 223 нових випадки коронавірусу, двоє людей померли