День на Олімпіаді — 24 липня: результати, анонси і прогнози букмекерів

Олімпіада, збірна України, Токіо

Кілька годин тому на Олімпіаді в Токіо-2020 завершилася церемонія відкриття. На олімпійському стадіоні запалили олімпійський вогонь, і тепер все готово для старту головних змагань чотириріччя (а насправді навіть п’ятиріччя).

Результати 23 липня

Насправді ж попередні змагання в Токіо стартували ще в середу, 21 липня. Перші матчі вже відбулися в чоловічому і жіночому футболі, а також софтболі. Сьогодні в боротьбу вступили лучники — відбулися кваліфікаційні змагання, в яких взяли участь перші українські спортсмени.

Кваліфікація, на жаль, не склалася добре для наших дівчат: Вероніка Марченко — 35-та, Анастасія Павлова — 41-ша, а Лідія Січенікова — аж 54-та. Тепер всі матимуть дуже жорстку сітку і в командній, і в індивідуальній першостях, що відбудуться за кілька днів. Не надто краще виступив і єдиний представник чоловічої команди: Олексій Гунбін — 28-ий.

Головні надії 24 липня

Наш головний шанс у першій офіційний змагальний день Олімпіади — дзюдоїстка Дарія Білодід, яка виступає в категорії до 48 кг. Наша спортсменка виграла чемпіонати світу 2018 і 2019 рр., і завдяки високому рейтингу розпочне боротьбу з 1/8 фіналу. Орієнтовно — о 6-7 годині ранку за київським часом (фінальна стадія — об 11.00).

Букмекери оцінюють перемогу Дарії коефіцієнтом 4,0. Нижчі коефіцієнти лише на перемогу двох головних її суперниць: Дістрії Краснікі із Косова — 3,0 та японки Фуни Тонакі — 3,25. Вболіваймо!

Інший великий шанс України цього дня — майстриня фехтування на шпагах Олена Кривицька. Вона є вихованкою тернопільської школи шпаги, але давно переїхала до Києва і представляє столицю. Олена є триразовою призеркою чемпіонатів світу і посідає сьогодні 9 місце в світовому рейтингу. Олена стартує проти суперниці з Польщі в 1/16 фіналу о 4.55 (можливий фінал — о 14.45).

Коефіцієнт на перемогу Олени Кривицької — 12,0. За цим показником вона у топ-8. А найнижчі коефіцієнти на перемогу румунки Попеску — 6,0 та кореянки Чхве — 7,0.

Інші події

З інших змагань на Олімпіаді того дня відзначимо старт наших пістолетників Коростильова і Омельчука в стрільбі на 10 м (відбір — о 7.00, можливий фінал о 9.30) — вони здатні продемонструвати дуже високий результат. Інший дзюдоїст Лесюк побореться за нагороди в категорії до 60 кг (стартова сутичка — близько 5 ранку). Розпочнуть також змагання майстри велоспорту на шосе, академічного веслування, боксу і настільного тенісу. Зіграє завтра відразу два поєдинки тенісистка Даяна Ястремська — в одиночному розряді о 5 ранку, а в парі з Еліною Світоліною — після 12-ої.

Роман КИПИБІДА

Читайте також:
“Нива” на старті: фінансові справи, завдання на сезон і трансляції на каналі “Футбол”

Коментувати

Попередня стаття

З другої спроби таки провели тендер на ремонт дороги Криве – Магдалівка

Наступна стаття

Одна людина загинула і 9 травмованих: у Польщі п’яна водійка в’їхала в мікроавтобус з українцями