День на Олімпіаді — 25 липня: результати, анонси і прогнози букмекерів

Дар'я Білодід, медаль

Першу медаль на Олімпіаді для України здобула Дар’я Білодід

Перший змагальний день на Олімпіаді в Токіо приніс і першу нагороду нашій команді – бронзову. Шансів на медалі було більше та й єдина нагорода могла бути вищої категорії, але добре бодай те, що є.

Результати 24 липня

Розпочнемо з приємного, а саме — зі здобутої медалі. Вона не була несподіванкою, адже Дар’я Білодід у ваговій категорії до 48 кг вважалася однією з фавориток. Нашій спортсменці, однак, не дуже пощастило з жеребкуванням і вона потрапила у важку сітку.

Отож, дві перші сутички з суперницями із Сербії і Португалії були дуже важкими, але завершилися на користь українки. А далі була зустріч у півфіналі з японкою Тонакі і прикра поразка. У сутичці за бронзу з ізраїльтянкою Рішоні знову важка боротьба, але в одному з епізодів Дар’я виконала прийом, зафіксувала суперницю на спині і втримала 20 секунд до перемоги. Є перша нагорода!

З приємних моментів дня також відзначимо перемогу в 1/32 фіналу змагань з настільного тенісу нашого Коу Лея, вихід збірної України зі спортивної гімнастики (вона виступає без лідера Верняєва) до фіналу командних змагань (це дуже престижно для країни та ще й  втретє поспіль), а двох гімнастів Пахнюка і Костюка – до фіналу в абсолютній першості (Пахнюк буде змагатися ще й і у фіналі на брусах).

Дуже вдало виступав і один з наших стрілків із пістолета Коростильов (його партнер по команді Омельчук фінішував 18-им), який пробився до фінальної вісімки і долав суперника за суперником. Однак, коли до нагороди залишалося пів кроку, дуже невдалий постріл (8,4) відкинув його за межі п’єдесталу – на 4 місце. Прикро…

Ще один прикрий момент стався в спортивній гімнастиці, де один з фаворитів змагань в опорному стрибку Ігор Радівілов невдало виконав другий стрибок і не пройшов до фіналу. Вже в першому колі вибула шпажистка Олена Кривицька. Програв боксер Буценко, а тенісистка Ястремська завершила свої виступи на Олімпіаді, програвши і одиночну зустріч, і парну з Еліною Світоліною. Та й інші наші спортсмени, очевидно, виступили не так успішно, як хотіли. Ну, що ж, можливо, завтрашній день буде вдалішим.

Головні надії 25 липня

Завтра у нас відразу кілька медальних шансів. Найперше – у боротьбу вступає наша олімпійська чемпіонка в стрільбі Олена Костевич. Вона стрілятиме з пістолета з 10-метрової відстані. Олену більше вважають фаворитом на 25-метровій дистанції (ці змагання відбудуться пізніше), але, гадаємо, як сьомий номер світового рейтингу, українка може піднести сюрприз.

Букмекери ж вважають фаворитами кореянку Кім і гречанку Коракакі, на перемогу яких приймають ставки з коефіцієнтом 2,5. Отож, Олена (на її перемогу коефіцієнт 15,0) розпочне кваліфікацію о 3.00 ночі, а можливий фінал стартує – о 5.15.

Інший наш завтрашній вид – чоловіче фехтування на шпагах. Там стартує аж три українці – Рейзлін, Свічкар і знаменосець Нікішин – всі вони призери чемпіонатів світу. А на перемогу Ігоря Рейзліна букмекери приймають ставки з коефіцієнтом  2,75. Нижчий – лише на угорця Сіклоши – 2,25.

Отож, завтра Рейзлін стартує в 1/16 фіналу о 5.55, Свічкар о 6.20, а Нікішин – о 6.45. Фінальний раунд (півфінали і фінали) розпочнеться о 12.00 за київським часом.

Ще один наш прихований фаворит досвідчений Георгій Зантарая, який виступає у дзюдо (вагова категорія до 66 кг). І нехай на його перемогу приймають ставки з коефіцієнтом 65,0, а, наприклад, на японця Абе – 1,45, ми віримо, що наш ветеран себе покаже. Він розпочинає боротьбу з 1/16 фіналу проти іспанця Гайтеро орієнтовно о 5.30.

Інші події

З інших подій відзначимо старт наших майстрів стрільби з гвинтівки Куліша і Царькова (кваліфікація – о 7.00, можливий фінал – о 9.30). Принциповим двобоєм проти команди РОК (так називають тепер на Олімпіаді спортсменів із Росії) розпочне свій змагальний шлях жіноча збірна України зі стрільби з лука (старт поєдинку 1/8 фіналу о 4.39).

Стартує на Олімпіаді о 7.24 боксер Харциз. А Еліна Світоліна зіграє тенісний поєдинок орієнтовно о 7-8 ранку. Виступлять того дня українці також у бадмінтоні, плаванні, настільному тенісі, гімнастиці і веслуванні, але там наші шанси на успіх мікроскопічні.

Роман КИПИБІДА

Читайте також:
День на Олімпіаді — 24 липня: результати, анонси і прогнози букмекерів

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

Одна людина загинула і 9 травмованих: у Польщі п’яна водійка в’їхала в мікроавтобус з українцями

Наступна стаття

У Бучачі причіп вантажівки протаранив ресторан (ФОТО)