День на Олімпіаді — 3 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Олімпіада, збірна України, Токіо

Якщо раніше на Олімпіаді в Токіо українських спортсменів переслідували невдачі, то тепер до них додалися справжні спортивні трагедії.

Вчора неприємний інцидент стався з важкоатлеткою Іриною Дехою, яка не змогла підняти замовлену початкову вагу і отримала «бублика» або нульову оцінку. А сьогодні «нульовий постріл» стався з нашим стрілком з гвинтівки Сергієм Кулішом. В одній з серій він так розхвилювався, що стрільнув у… сусідню мішень.

Результати 2 серпня

Сталося це у фіналі, причому, коли більший його шлях вже було подолано. Сергій на той момент йшов на другому-третьому місцях, причому з солідним відривом від четвертого, і міг здобути нагороду. Та нуль балів за той невдалий постріл, звісно, відкинув його в кінець фінальної вісімки.

Ще одну нагороду міг виграти сьогодні борець Ленур Теміров. Він проводив сутичку за бронзу проти суперника з Китаю. Рішеннями суддів обом суперникам, які були гідні одне одного, віддали по балу, але китайцю його надали пізніше. І тому, за рахунку 1:1, перемогу віддали азіату, як автору останньої результативної дії.

На борцівському килимі змагалася сьогодні й екс-чемпіонка світу досвідчена Алла Черкасова. Вона впевнено пройшла на попередніх стадіях полячку й німкеню і вийшла до півфіналу. Там, на жаль, жереб звів нашу спортсменку з діючою чемпіонкою світу Сток із США. У важкому поєдинку Алла навіть вела в рахунку 4:2, але кінцівка була за суперницею й та вирвала перемогу. Отож, завтра Алла боротиметься за бронзу.

З позитивних моментів сьогоднішнього дня відзначимо третє місце українського дуету в синхронному плаванні після обов’язкової програми. Справа у тому, що в останні роки наша команда веде відчайдушну боротьбу за третю позицію (два перших місця «зарезервовані» за командами РОК і Китаю) в світовій табелі про ранги з японками.

У Ріо-2016 на третє місце судді поставили японок, але на останніх чемпіонатах світу бронзу вигравали українки. Проте місце проведення змагань налаштовувало на певні сумніви. Однак сьогоднішня «бронзова» позиція дуже важлива, адже в консервативному синхронному плаванні не дуже часто після стартового дня змагань щось змінюється. Тому цілий бал відриву від японок – гарна і перспективна новина.

Відзначимо також вихід до фіналу наших легкоатлетів: Михайла Кохана в метанні молота, Марину Килипко в стрибках з жердиною, а Вікторію Ткачук і Анну Рижикову – в бігу на 400 м з бар’єрами. Всі вони поборються за нагороди післязавтра.

Головні надії 3 серпня

Завтра наші погляди з самого ранку будуть спрямовані на Олімпійський стадіон, де у фіналі стрибків у довжину виступить дружина нашого мультимедаліста Токіо плавця Михайла Романчука Марина Бех-Романчук. Наша спортсменка нині займає друге місце в світовому рейтингу, але в олімпійському фіналі виступить весь цвіт фавориток цього виду спорту. Отож, не виключено, що для здобуття нагороди нашій спортсменці потрібно буде виступати на рівні особистого рекорду. Старт цього захоплюючого фіналу о 4.50.

У фіналі на брусах завтра виступить і український гімнаст Петро Пахнюк. Для того, щоб поборотися за нагороду йому потрібно блискуче виконати свою складну програму. Сподіваємося, що саме так і буде. Старт фіналу об 11.00.

Ще один можливий для України фінал відбудеться  завтра у чоловічій каное-двійці. Наша пара вже о 3.44 змагатиметься у півфіналі, а якщо потрапить до четвірки кращих, то побореться за нагороди у вирішальному запливі, який стартує того ж дня об 11.53.

Ну, а о 14.55 за бронзу побореться й Алла Черкасова. Крім того, завтра відбірковий турнір розпочне головна надія української боротьби, неодноразовий чемпіон світу і призер Олімпійських ігор Жан Беленюк. Старт відбіркових сутичок у боротьбі о 17.00.

Таким насиченим, і сподіваємося, що результативним, буде завтрашній день на Олімпіаді.

Медальний залік на вечір, 2 серпня:

таблиця медалей, Олімпіада

таблиця медалей, Олімпіада

Читайте також:
День на Олімпіаді — 2 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

У Збаражі п’яний юнак розбив парковий світильник. Що йому за це було?

Наступна стаття

Не політичний, то релігійний: фестиваль “Файне місто” таки вляпався у гучний скандал