День на Олімпіаді — 4 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Парвіз Насібов

Парвіз Насібов та Жан Беленюк завтра у фіналі боротимуться за олімпійське “золото”

Сьогодні перший справді український день на Олімпіаді. Причому до скарбнички здобуто лише одну бронзову нагороду, але насправді – значно більше. І завтра ми точно скажемо скільки саме, і які вони.

Результати 3 серпня

Мова найперше, звісно, про борців. Відразу двоє українців вийшли до фіналів у своїх категоріях! Справжньою сенсацією став виступ 22-річного Парвіза Насібова у категорії до 67 кг. На шляху до півфіналу він поборов двох сильних суперників (у тому числі й чемпіона світу з команди РОК).

Та у півфіналі, видавалося, проти титулованого єгиптянина шансів у Парвіза обмаль, тим більше, коли рахунок став 6:0 на користь суперників. Однак наш борець проявив себе справжнім бійцем – він скоротив рахунок до мінімуму, а на останніх секундах вирвав перемогу. Браво!

Зовсім в іншому стилі вийшов до фіналу досвідчений Жан Беленюк у категорії до 87 кг. Він боровся дуже прагматично, без зайвих ризиків, і спокійно переміг усіх трьох суперників (у тому числі й сербського борця, якому програв на весняному чемпіонаті Європи). У вирішальному двобої на Жана чекає лідер світового рейтингу угорець Лорінц, однак  Беленюк йому ще жодного разу в кар’єрі не програвав і хоче продовжити гарну традицію й у фіналі Олімпійських ігор.

На борцівському килимі й було виграно єдину українську медаль сьогоднішнього дня. Алла Черкасова не дала жодного шансу японській опонентці в сутичці за третє місце і здобула шосту бронзу для України. Завтра її шлях спробує повторити Ірина Коляденко, яка також боротиметься за бронзу.

З інших подій сьогоднішнього дня відзначимо 5 місце Марини Бех-Романчук у стрибках в довжину. Після фіналу українка не змогла стримати сліз – до нагороди не вистачило менше 10 см. Її результат 6,88 м був дуже близьким до її ж особистого рекорду, але для медалі потрібно було стрибати ще далі. І кілька стрибків у фіналі були близькими до 7-метрової позначки, але кількасантиметрові заступи не дали Марині виступити на повну силу – лише одна результативна спроба із шести.

Мав шанс здобути нагороду і єдиний наш фіналіст на окремих снарядах в гімнастиці – Петро Пахнюк на брусах, але він припустився помилки і посів 8 місце. Не змогла вийти до фіналу й наша пара каноїстів. Однак є відчуття, що на другому тижні Олімпіада почала повертатися обличчям до української збірної. Принаймні в завтрашній день ми дивимося з оптимізмом.

Головні надії 4 серпня

Що ж чекає на нас завтра? Вже о 5.30 на старт фіналу в бігу на 400 м з бар’єрами вийдуть дві українські спортсменки Вікторія Ткачук і Анна Рижикова. Суперниці в них дуже потужні, особливо американки і голландка, але для нагород на Олімпіаді потрібні особисті рекорди, отож, сподіваємося, що наші дівчата готові до їх встановлення.

Завтра також відбудеться ще один «наш» фінал у легкій атлетиці. 20-річний Михайло Кохан виступить у метанні молота. Старт цього змагання о 14.15. Михайло дуже талановитий і перспективний, однак, можливо, 20 років зарано для нагород у метаннях. Чи спростує це твердження Михайло? Дуже сподіваємося.

О 13.30 розпочнеться фінал у синхронному плаванні серед дуетів. Наші дівчата ведуть гостру боротьбу за бронзу з японками. Поки на третьому місці саме українки, але чи не змінить розподіл завтрашній день?

З 5-ої години розпочне боротьбу Тетяна Кіт у категорії до 57 кг. О 12.15 у боротьбі розпочнеться фінальна стадія, і приблизно через годину дійде черга до поєдинків за 3 місце і фіналів. Нагадаємо, там у нас три представники — Насібов, Беленюк і Коляденко. Побажаємо їм успіху!

А крім фіналів завтра відбудеться й ціла низка важливих відбіркових змагань у веслуванні на каное, стрибках у воду, велотреку та інших видах. Сподіваємося, що завтра нам буде про що розповісти!

Медальний залік на вечір, 3 серпня:

таблиця медалей, Олімпіада, 3 серпня

таблиця медалей, Олімпіада, 3 серпня

Читайте також:
День на Олімпіаді — 3 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

У Теребовлі врятували 81-річну жінку, яка випала з балкона п’ятого поверху (ВІДЕО)

Наступна стаття

Визначено переможця тендеру на ремонт дороги Підзамочок – Пилява