День на Олімпіаді — 8 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

каное, срібло

Людмила Лузан і Анастасія Четверікова здобули срібло у греблі на каное серед жіночих дуетів

Найочікуваніший день на Олімпіаді справді став найрезультативнішим.

Збірна України здобула ще чотири нагороди, однак якесь прокляття, щодо золотих медалей знову виявилося в силі — в активі команди ще два срібла і дві бронзи.

Результати 7 серпня

Першими срібні нагороди здобула наша жіноча двійка в каное. Загалом веслування на байдарках і каное впевнено наближалося до провалу — до фіналів не потрапив жоден (!) традиційний екіпаж, включаючи імениту жіночу четвірку. Та на щастя, нововведення — жіноче каное — спрацювало стовідсотково: дві нагороди на двох дистанціях. Головна героїня — 24-річна Людмила Лузан, в якої обидві медалі.

А далі були великі сподівання на фінал у боксі. Олександр Хижняк у ваговій категорії до 75 кг вважався фаворитом, дійшов до фіналу, мав величезну перевагу за підсумком двох раундів у записках всіх п’яти суддів, але в третьому раунді пішов у нерозумний обмін ударами, пропустив потужний «постріл» і програв. Безглуздішого сценарію і не придумаєш, але маємо те, що маємо. У нього теж срібло.

Наша вісімка синхроністок взяла прогнозовану бронзу. Що Україна забере обидві бронзи в синхронному плаванні стало зрозуміло вже після перших оцінок виставлених суддями в Токіо. Потрібно було лише виконати все без помилок, з чим наші дівчата і впоралися.

Ну, а наостанок цього дня чекав захоплюючий і драматичний фінал у жіночих стрибках у висоту. Його підсумок, на жаль, багатьох розчарував. Наші дівчата претендували на три нагороди, а у підсумку медаль (і то лише бронзову) забрала тільки Ярослава Магучих. Ірина Геращенко – четверта, Юлія Левченко – восьма.

Боролися за нагороди сьогодні реально борчиня Лівач, яка пробилася в бронзовий фінал, але там програла, та п’ятиборець Тимощенко, який вдало виступив у конкурі і мав перспективну позицію, але не зміг проявити себе у фінальному забігу.

Отож, перед заключним днем змагань в активі України 18 медалей: 1 золота, 5 срібних і 12 бронзових. В традиційному медальному заліку (де перевага надається золотим нагородам) наша команда в п’ятому десятку, а ось за кількістю нагород  — на високому 16-ому місці.

Анонс 8 серпня

Як це не дивно, але навіть завтра наша збірна матиме реальний шанс покращити свої позиції в медальному заліку. Мова про виступ в спринті Олени Старикової. Наша спортсменка уже успішно подолала 1/32, 1/16, 1/8 та чвертьфінал і вийшла до четвірки кращих. Нагадаємо, що Олена на цій Олімпіаді вже виступала в кейріні, де посіла 4 місце. Тепер четверте буде — в найгіршому випадку.

Отож, фактично, останній наш медальний шанс завтра розпочинається першим півфіналом у спринті о 4.18. Другий заїзд відбудеться о 4.39, а третій (за необхідністю) о 5.03. Суперниця нашої спортсменки — Лі з Гонконгу, яка в кейріні посіла 8 місце.

У випадку виходу до фіналу (або в заїзд за 3 місце) перша медальна гонка розпочнеться о 5.20, друга — о 5.45, а третя (за необхідності) — о 6.05.

Крім Олени завтра виступлять і троє наших чоловіків у марафоні — Сітковський (до речі, неодноразовий учасник і переможець «Тернопільської Озеряни»), Городиський і Нижник. Про їх шанси, особливо на тлі африканських бігунів, краще помовчимо.

А о 5.00 розпочнеться фінал у групових вправах в художній гімнастиці. Наші дівчата пройшли кваліфікацію з шостим результатом, але до нагород їм у цьому дуже суб’єктивному виді — як до неба…

Медальний залік на вечір, 7 серпня:

таблиця медалей, перша десятка, Олімпіада

таблиця медалей, Олімпіада

таблиця медалей, Токіо

Читайте також:
День на Олімпіаді — 7 серпня: результати, анонси і таблиця медалей

Підписуйтеся на наш канал на YouTube

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщицькому районі двоє дітей перекинулися на квадроциклі

Наступна стаття

Поблизу Тернополя зійшов з рейок поїзд Рахів-Київ